PREMIÄR - Hela Havet Stormar

Arrangör Lule Stassteater, Dansinitiativet
Plats Dansinitiativet, Ålgatan 7E, Luleå
Föreställning 13.00
 
Föreställning 15.00
 

Välkommen till ett PREMIÄR av Hela Havet Stormar som är en samproduktion mellan Lule Stassteater och Dansinitiativet.


1 biljett per inbjudan. Sista bokningsdag 25 september, efter det släpps biljetterna till försäljning.


Tid & plats: 3 oktober kl. 13.00 och 15.00 Dansinitiativet (Ålgatan 7E)

Begränsat antal platser till varje föreställning, först till kvarn.


I tider av stormar, isolering, stiltje och strålande sol. En annorlunda hjältesaga med dans och teater om modet det krävs att korsa de stora haven. En poetisk djupdykning i ensamhetens alla nödvändigheter, rädslor och styrkor. Om att stå själv i stormens öga och finna kraft under en svindlande stjärnhimmel. 


Föreställningen inspireras av den sanna berättelsen om Laura Dekker, världens yngsta person att ensamsegla jorden runt, som var 14 år när hon gav sig ut på sin båt Guppy 2010.


Koreografen och regissören Carl Olof Berg har bjudit in dramatikern och aktivisten America Vera-Zavala att skriva texter till föreställningen samt allkonstnären Tove Berglund att skapa rum, kostym och ljus.

Carl Olof Berg har tidigare regisserat “Rapport från ett omklädningsrum” för Västmanlands teater som valdes ut till bibu 2018 och “Hopp och hinder” för Regionteater Väst som valdes ut till bibu 2020. Hans hemlånsprojekt “Hemma hos dig med Carl Olof” med över 260 hemlån genom bl a Riksteatern nominerades till Svenska Teaterkritikers Danspris 2018. Han har en masterexamen i koreografi, ett SM-silver i Lambada och ett värmlandsmästerskap i singeldisco.

Manus: America Vera-Zavala
Regi & Koreografi: Carl Olof Berg
Rum & Ljus: Tove Berglund, Carl Olof Berg
Kostym: Tove Berglund
På scen: Julia Ehrstrand, Knut Wikström Precht, Isak Nordstrøm
Tekniker: Jakob Granqvist