RenResurs webbinarium

Arrangör Luleå tekniska universitet
Tid 2020-09-29 17:0019:00
Plats Luleå tekniska universitet, Online
RenResurs webbinarium
 

En “Game Changer” för rennäringen. Webbinarium 29 september
Vårt projekt utvecklar en kurs för slakt och styckning av ren. Idén är att matcha efterfrågan och tillgången till arbetskraft. Att generera mervärde och nya inkomster för rennäringen och andra samiska företag - det är vad vi kallar RenResurs!
Webbinarium på två språk. Vi börjar på finska kl. 18 finsk tid, och från kl 18 svensk tid blir det svenskspråkigt.
Projektets motivation är:
• Personalbrist är en flaskhals för slakt och styckning, som sätter ett tak på branschens inkomster och tillväxtpotentialer. Och att jobba med slakt och styckning kan bli bra inkomster för fler - både kvinnor och för män.
• Det finns intresse idag att ta till vara både traditionella och nya produktmöjligheter från renen. Det är vad hållbar utveckling och cirkulär ekonomi handlar om!
Välkommen till vårt webbinarium, där vi kommer att prata om: • RenResurs en resurs för rennäringen • Nyheter om metoder • Integrera traditionell kunskap för hållbarhet • Pilotkursen RenResurs 2021 - hur den organiseras och vem som kan delta • RenResurs en gränsöverskridande resurs i Sápmi. Talare: Annelie Päiviö och Kerstin Kemlén från Sápmi Innovation AB (svenska), Kirsi Muuttoranta och Karoliina Majuri från Lapin AMK (finska).
Webbinariet organiseras av Interreg Nord Sápmi-projektet Resurspool för entreprenörskap inom rennäringen med binäringar: Kvalitet i slakt och styckning. Projektet finansieras av Interreg Nord, Region Norrbotten, Lapplands förbund, Luleå tekniska universitet, Sápmi Innovation AB och Lapin ammattikorkeakoulu Oy.
Dag: 29. september Tid: 18.00. Plats: Detta är ett online-evenemang. Registrerade deltagare får en länk dagen innan.
Varmt välkomna önskar Maria Udén, projektkoordinator, Luleå tekniska universitet.