KONST/ HANTVERKS WORKSHOPS 14-15/11-2020

Arrangör SVENSK FORM NORRBOTTEN
Tid 2020-11-14 09:002020-11-15 16:00
Plats KONSTSKOLAN, SUNDERBY FOLKHÖGSKOLA, Luleå
Fullbokad
Experimentell keramik med Polat Ghasemloo
 
Väntelista Experimentell keramik
 
Fullbokad
Träworkshop med "Surolle" Jögge Sundqvist
 
Väntelista Träworkshop
 
Textila uttryck med Ida Isak Westerberg
 

VÄLKOMMEN TILL TRE SPÄNNANDE OCH INTRESSANTA WORKSHOPS I SAMARBETE MED KONSTSKOLAN, SUNDERBY FOLKHÖGSKOLA.


NÄR: 14-15/11-2020
PLATS: KONSTSKOLAN, SUNDERBY FOLKHÖGSKOLA

KURSAVGIFT: 
TRÄWORKSHOP eller KERAMIKWORKSHOP
Medlem i Svensk Form      1600 kr
Icke medlem            1800 kr
TEXTILWORKSHOP
Medlem i Svensk Form.     1200 kr
Icke medlem            1500 kr

OBSERVERA: Betala direkt vid anmälan till Pg 486 74 34-5 för att binda din plats. Anmälan är giltig först när inbetalning är gjord.

I KURSAVGIFTEN INGÅR: 2-dagars workshop (ej boende), material, lunch och eftermiddagsfika.

Det finns möjlighet till boende på skolan. 
Bokas via Sunderby Folkhögskola  på boka@sunderbyfolkhogskola.se eller ring 0920-26 66 00

WORKSHOPS:

Träbit, vad vill du bli? Om form, träfibrer och folkkonst. 
Kursledare: "Surolle" Jögge Sundqvist
I den här workshopen utforskar vi materialens möjligheter. Med kniv och yxa arbetar vi fram en konstnärlig form och lär kanna användbara tekniker som spräckning, täljning med yxa och kniv, och slipning. Workshopen inleds med en PP om folkkonsten och slöjdens relation till trä för att ge en ingång till skulpturalt och funktionellt arbete inom den folkliga slöjden.
Jögge Sundqvist är slöjdare och folkkonstnär. Verksam med utställningar och workshops i Skandinavien, Europa och USA sedan 1985.

Experimentell keramik. 
Kursledare: Polat Ghasemloo
Vi kommer att skapa våra egna lerbaserade material, tillverka våra egna formar i bland annat gips- och kvarts, som är tillämpningsbara i högbränning och även formar i wellpapp. Vi kommer bryta flera traditionella keramiska normer under dessa två dagar. Testa på keramisk avantgardism. Alla lerbaserade material och tekniker har tagits fram av Polat under hans studier på Konstfack. 
Polat Ghasemloo är konstnär inom det keramiska fältet med lång erfarenhet av experimentell keramik. Han är verksam konstnär och baserad i gamla porslinsfabriken i Gustavsberg.

Textila uttryck med litet avtryck. 
Kursledare: Ida Isak Westerberg
Hur kan vi skapa med starka uttryck och samtidigt göra ett så litet klimatavtryck som möjligt? Låt oss väva med oönskade textilier, de som slutat bäras och som ingen köper på second hand. Genom att använda oss av material som blivit bortvalt flera gånger om, så utmanar vi oss i att hitta nya uttryck. Under denna helg ska vi jobba gemensamt med materialet i en stor ram och var för sig i mindre ramar. Vi fokuserar på tekniker som rya och soumak vilka skapar struktur och djup i väven.
Ida Isak Westerberg är utbildad på Handarbetets vänner inom vävning och konstsömnad. Genom att använda traditionella textila tekniker och hållbara material söker hon nya uttryck som går utanför det förväntade.


Projektet stöds av Region Norrbotten.