Torsdagsfika för besöksnäringen

Arrangör Visit Piteå, Näringslivsavdelningen och Turistcenter
Tid 2020-10-29 08:3010:00
Plats Piteå Stadshotells paviljong (ligger på samma våning som receptionen), Piteå
Torsdagsfika
 

Missa inte månadens torsdagsfika tillsammans med Visit Piteå, Näringslivsavdelningen och Turistcenter.

Datum: 29 oktober
Tid: 8.30 - 10.00
Plats: Piteå Stadshotells paviljong (ligger på samma våningsplan som receptionen)
Tema: Cityindex för Piteå presenteras

Anna Forsman, Fastighetsägarna kommer och redovisar sifforna för Piteå. Cityindex – kartlägger utveckling i stadskärnor.

Cityindex är en nationell rapport som beskriver utvecklingen för kommersiella verksamheter i våra svenska stadskärnor. Med tanke på de ytterst speciella omständigheter som råder i år kommer årets rapport innehålla fakta och insikter om stadskärnans nuläge, strukturomvandling och framtidsutsikter med fokus på hur coronakrisen påverkar svenska stadskärnor.

Cityindex, som är ett samarbete mellan Fastighetsägarna och HUI Research, är en rikstäckande kartläggning av alla Sveriges 107 stadskärnor som mäter utvecklingen för detaljhandeln, restaurangnäringen, hotellbranschen och kommersiell service.

Presenterar hur stadskärnorna påverkats av coronakrisen
Utöver ordinarie data över utfall för 2019 kommer Cityindex 2020 också presentera hur besöksflödena till stadskärnorna har förändrats och prognoser för hur försäljningen i stadskärnorna har påverkats av coronakrisen. Dessutom kommer stadskärnornas framtidsutsikter i spåren av krisen att behandlas.

Syftet är att ge fastighetsägare, kommuner och organisationer ett kvalitativt beslutsunderlag som ska ligga till grund för stadsutveckling, dialoger och innovation.

Det bjuds på smörgås, kaffe och te.

Självklart följer vi rådande restriktioner från myndigheterna och vi håller oss uppdaterade om de senaste riktlinjerna och bestämmelserna.

Max 20 st deltagare. Först till kvarn gäller.

Kommande datum:

  • 26 november

Välkommen att mingla, umgås, fika och lyssna till morgonens gäster.