Webbinarium: Introduktion till Facebook och Instagram - del 2

Arrangör Arrangörer i Norr
Tid 2020-09-24 15:3017:00
Plats Zoom.us, Online

Eventet stängt för nya bokningar

Webbinariumet är kostnadsfritt.
Sista anmälningsdag 22 september.
Du kommer att få en länk till Zoom på den mejl du angivit i anmälan.

Nu har du möjlighet att delta i två webbinarier om sociala medier och hur du som arrangör och kulturutövare bygger ditt/ert varumärke i sociala medier. Vi kommer att gå igenom de olika kanalernas publiceringsverktyg från grunden och visar sedan hur du på ett hållbart sätt arbetar med sociala medier.

——

INNEHÅLL
Hur använder man sociala medier för att bygga upp ett varumärke och nå ut till rätt målgrupp? I den här föreläsningsserien pratar vi om just det. Varför man ska finnas på sociala medier och hur man använder det på ett bra sätt för att nå ut med sitt budskap som företagare eller arrangör.

Hur når man ut till rätt målgrupp och hur omvandlar man sin kunskap, information och erfarenhet till innehåll som ger resultat på sociala medier? Vi fokuserar på Facebook och Instagram i första hand men nämner även LinkedIn.

DE OLIKA DELARNA
Del 1: Onsdag 9 september, 15.30 - 17.00
Del 2: Torsdag 24 september, 15.30 - 17.00

I del ett börjar vi grundläggande och pratar om de olika plattformarna, hur man sätter upp ett företagskonto, vad som ska stå i en infotext och hur man på ett enkelt sätt kan skapa grafiska bilder och texter som tilltalar rätt målgrupp.

I del två går vi in mer på djupet. Vi pratar om hur man kan göra en enkel strategi för sociala medier, hur man kan planera och förbereda inlägg och om att bygga upp en innehålls/idébank för sin organisation / arrangemang.

Du kan välja att enbart delta första tillfället. Vi rekommenderar dig att anmäla dig till båda. Se separata evenemang/anmälan. Du bör ha gått första tillfället för att delta på andra.

OM AMANDA MATTSBY
Amanda Mattsby är kommunikationsninjan från Gällivare som driver företaget, bloggen och instagramkontot Explore a Little more. Sedan 2014 utbildar och föreläser hon om bland annat kommunikation i sociala medier.

Föredragshållare: Amanda Mattsby, kommunikationsninja från Gällivare som driver företaget, bloggen och Instagram-kontot Explore a Little more. Sedan 2014 utbildar och föreläser hon om bland annat kommunikation i sociala medier.

FÖR VEM?
Föreläsningarna riktar sig främst till dig som är arrangör inom kulturområdet på något sätt. Vi vet att kulturutövare oftast även har en aktiv roll i arrangörskapet och ofta förväntas ta en arrangerande roll och ta ansvar för t.ex marknadsföring inför ett arrangemang. Detta är för dig också!

Arrangemang kan vara konserter, spelningar, festivalen, teater- eller dansföreställningar, annan scenkonst, konstutställningar. På små scener i byarna, på dansbanor under sommaren, på en fjälltopp, i en hel stad, på en dansbana, i en konsthall, hemma på gården, i lägenheten, på ett uteställe, en fjällanläggning, i ett kulturhus med tusen besökare eller online i tider som dessa.

Du som deltar ska vara bosatt i Norrbotten.


Projektpartners: Kulturföreningen Ebeneser (projektägare), Norrbottensmusiken, Riksteatern Norrbotten, BD Pop och Skådebanan Norrbotten.

Projektet finansieras av: Region Norrbotten, Kulturrådet, Länsstyrelsen Norrbotten och Sparbanken Nord – Framtidsbanken.