Informationsträff utbildning och arbete som bagare/konditor

Arrangör Arbetsförmedlingen
Tid 2020-07-20 08:002020-08-17 23:00
Plats Arbetsförmedlingen

Eventet stängt för nya bokningar

Vill du utbilda dig och arbeta som bagare och konditor?

 

I samråd med branschen ser vi att det finns ett behov av kunniga utbildade bagare framöver. Arbetsförmedlingen erbjuder tillsammans med Astar arbetsmarknadsutbildning som bagare med start i september 2020. Efter avslutad utbildning finns det goda möjligheter till arbete.

 

Som bagare eller konditor arbetar man med att baka allt från matbröd till tårtor eller andra bakverk. Det är kreativa yrken där känsla för både smak, färg och form är viktig. I grunden ligger kunskapen om råvarorna som används. Arbetet kan ske både med hjälp av maskiner och för hand. Det är bra att vara kreativ, men samtidigt vara stresstålig och ha god förmåga att organisera sitt arbete.   

 

Arbetsmarknadsutbildningen inom bageri och konditori ger dig den kompetens som krävs för att få anställning inom branschområdet. Det arbetsplatsförlagda lärandet förläggs i första hand till företag med anställningsbehov.  

 

Urval till utbildningen sker i samarbete med Astar och representanter från branschen.  

 

Du som söker ska vara arbetslös och inskriven på Arbetsförmedlingen. Arbetet ställer krav på god svenska och god fysisk förmåga. Du ska vara över 18 år.

 

Är du intresserad och vill veta mer? Anmäl ditt intresse senast den 16 augusti. Du kommer därefter att bli uppringd för att få mer information.