Lär dig meditera!

Arrangör Meditationskolan
Tid 2020-05-24 18:0019:30
Plats Online, Online
Lär dig meditera!
 

Lär dig meditera!

Vill du lära dig meditera? Det är inte svårt. Vi hjälper dig, oavsett om du är nybörjare eller van meditatör. Just nu erbjuder vi tre tillfällen utan kostnad, där du lär dig meditera med oss online.


Varför meditation?

Att lära sig meditera borde vara lika självklart som att borsta tänderna. Som människor behöver vi ibland vila själen i stillhet och närvaro. Det är naturligt med återhämtning och mognad. Meditation ger dig detta och samtidigt så mycket mer. Forskning visar att meditation leder till hälsa, balans och bättre förmåga att fatta kloka beslut. Dessutom blir vi snällare och mer omtänksamma. Effekterna av meditation inkluderar kognitiv flexibilitet, dvs förmågan att kunna växla perspektiv, samt bättre koncentrationsförmåga, minneskapacitet och förmåga att reglera känslor. Meditation kan på så vis hjälpa oss att utveckla ett beteende där vi lever och handlar med större medkänsla och omsorg om oss själva och varandra. Det är väl fint? 


Vilken typ av meditation är det?

Vi kommer att lära ut zazen-meditation helt utan krusiduller. Det finns inga märkliga baktankar eller teorier, ingen särskild politisk eller religiös koppling. Vi lär ut meditation helt enkelt, där vi sitter oss till stillhet.


Hur går det till?

Kursen går till så, att vi ses online vid tre tillfällen, då du får lära dig om meditation och hur det går till. Mellan gångerna får du övningar att göra hemma. Du kan också ställa frågor i vårt dialogforum. Efter kursen kan du boka coaching om du vill, för fortsatt fördjupning. 


Tid, plats & kostnad?

Kursen sker alltså online, så du kan göra den där du är, bara du har tillgång till ett avskilt rum och en dator eller telefon med uppkoppling. Vi erbjuder tre tillfällen: den 24 maj, den 31 maj och den 7 juni kl 18.00 - 19.30. Kursen är kostnadsfri!


Vem håller i kursen?

Ledare är Christina Walfridsson och Anna Rosengren. Christina är meditationsledare, friskvårdskonsult och erfaren arbetsledare inom vård och omsorg. Hon har gedigen erfarenhet av livsstilsförändring. Anna är teolog och senior konsult inom välbefinnande och ledarskap. Hon har även grundat Meditationskolan och är erfaren utbildare av meditations- och retreatledare. 


Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig genom att följa länken och boka. Välkommen till meditationskolan!