Webbinar + workshop med Transit: Att söka finansiering

Arrangör Arrangörer i Norr & Region Norrbotten
Tid 2020-04-21 09:3015:30
Plats Zoom, Online
Att söka finansiering - FÖRELÄSNING OCH WORKSHOP
 

Nu ger vi denna utbildningsdag med Transit som Webbinar + workshop via Zoom. Observera att webbinar + workshop genomförs både 21 och 28 april, detta event avser tisdag 21 april.

För anmälan 28/4 se:https://simplesignup.se/event/166504

Deltagande är kostnadsfritt. Max antal deltagare 15 st. Du som anmäler dig ska vara bosatt i Norrbotten. Anmälan är bindande och du som anmält dig kommer att få information om verktyget och inloggning via angiven mejl. Om ni uteblir utan att avboka er plats i god tid kommer vi att ta ut en avgift på 500:-.

Målgrupp: Denna heldag riktar sig till dig som vill fördjupa dig inom vilka finansieringsalternativ som finns inom konst och kultursektorn inkl. tips och råd för att skriva ansökningar. Vi riktar oss aktiva inom kulturområdet, kulturorganisationer/institutioner (möjliggörare/ tjänstemän), arrangörer, yrkeskonstnärer och dig inom kulturella och kreativa näringar. Du bör ha viss vana av att söka projektbidrag och vill utveckla detta.

Upplägg: Vi går igenom vilka finansieringsalternativ som finns inom konst och kultursektorn inkl. tips och råd för att skriva ansökningar.

Deltagarna får börja på en ansökan under workshopen och sedan i mindre grupper ge feedback på varandras ansökningar. Att ge feedback på andra ansökningar ger god insikt som sedan kan appliceras på den egna ansökan. Grupparbetet avslutas med att gruppen utser vilken av ansökningarna som ”beviljas”, detta för att få testa på att ”välja” ut en ansökan.

9.30-11.00 Föreläsning Transit
11-11.30 Sparbanken Nord (prel) och Region Norrbotten
13-15.30 Workshop

OM TRANSIT KULTURINKUBATOR
Transit Kulturinkubator erbjuder yrkeskonstnärer inom alla konstnärliga discipliner ett tvåårigt residens för konstnärlig och ekonomisk utveckling av den individuella konstnärliga verksamheten. Antagna yrkeskonstnärer erbjuds kontorsplats, infrastruktur, coachning, kompetensworkshoppar och kollegialt
utbyte och lärande.

Transit har utvecklat metoder och workshoppar riktade till kultur- och konstskapare med syfte att stärka och utveckla deras verksamheter för långsiktig hållbarhet.

---

Föreläsning & Workshop genomförs i samarbete mellan projektet Arrangörer i Norr och Region Norrbotten. 

Projektpartners: Kulturföreningen Ebeneser (projektägare), Norrbottensmusiken, Riksteatern Norrbotten, BD Pop och Skådebanan Norrbotten.

Projektet finansieras av: Region Norrbotten, Kulturrådet, Länsstyrelsen Norrbotten och Sparbanken Nord - Framtidsbanken.