"Det är inte mig ni ska vara arg på - det är min hjärna!"

Arrangör Tecknologen AB / Håkan Ernklev
Tid 2020-04-20 18:0021:00
Plats Hållandsgården, Åre
Föreläsning
100 kr

Om föreläsningen:

Föreläsning för dig som förälder, personal i skola eller förskola eller dig som på andra sätt kommer i kontakt med barn och unga med ADHD eller ADHD-liknande problem.

Föreläsningen inspirerar till tankesätt och verktyg som kan hjälpa och stödja dig i ditt arbete med dina barn eller dina elever.

Om vad som sagts:
"Håkan pratar om adhd med en förståelse för problematiken och med en värme som sprider sig. Vi får skratta och kanske till och med gråta lite, men mest av allt får vi tänka i banor som vi kanske inte tänkt förut, på hur vi kan göra livet så mycket lättare med mycket enkla medel. 
/Josefin Sandberg, lärare, Umeå 

Om mig:
Jag är mest känd som utbildare i teckenkommunikation över hela landet men håller också föreläsningar kring adhd utifrån ett lite annorlunda perspektiv.

Föreläsningen handlar inte så mycket om det medicinska kring diagnoserna, utan jag vill ge dig insikt i hur livet kan vara med en adhd-diagnos och ge dig pedagogiska tankeverktyg som du själv kan forma utifrån ditt barn eller din elevs behov och möjligheter.

Jag har själv en adhd-identitet och har barn med olika diagnoser och utmaningar. Utifrån mina erfarenheter, självupplevda insikter och tankar kring egna barns problem och utmaningar i skola och liv, formar jag tankar och råd utifrån ett landskap där vi alla har möjlighet att skapa förutsättningar för ett bra förhållningssätt till de barn och unga som behöver det mest.