Att söka finansiering - FÖRELÄSNING OCH WORKSHOP

Arrangör Arrangörer i Norr & Region Norrbotten
Tid 2020-03-20 09:0015:00
Plats VIP-rummet (i restaurangdelen), Regionhuset, Robertsviksgatan 7, Luleå
Fullbokad
Att söka finansiering - FÖRELÄSNING OCH WORKSHOP
 
Att söka finansiering - FÖRELÄSNING OCH WORKSHOP - väntelista
 

DETTA EVENT ÄR FULLBOKAT. Platser finns i Gällivare 19 mars - anmälan Gällivare: https://simplesignup.se/event/164548

Att söka finansiering - FÖRELÄSNING OCH WORKSHOP

Deltagande är kostnadsfritt. 
Fika och lunch ingår. Max antal deltagare 20 st.

Målgrupp: Denna heldag riktar sig till dig som vill fördjupa dig inom vilka finansieringsalternativ som finns inom konst och kultursektorn inkl. tips och råd för att skriva ansökningar. Vi riktar oss aktiva inom kulturområdet, kulturorganisationer/institutioner (möjliggörare/ tjänstemän), arrangörer, yrkeskonstnärer och dig inom kulturella och kreativa näringar. 

Upplägg: Vi går igenom vilka finansieringsalternativ som finns inom konst och kultursektorn inkl. tips och råd för att skriva ansökningar.

Deltagarna får börja på en ansökan under workshopen och sedan i mindre grupper ge feedback på varandras ansökningar. Att ge feedback på andra ansökningar ger god insikt som sedan kan appliceras på den egna ansökan. Grupparbetet avslutas med att gruppen utser vilken av ansökningarna som ”beviljas”, detta för att få testa på att ”välja” ut en ansökan.

09.00 – 11.00 Genomgång finansiering av Peter/ Transit, Region Norrbotten och ev. Sparbanken Nord.
11.00 – 12.00 Start workshop att tänka och skriva ansökningar
13.00 – 15.00 Fortsatt workshop och genomgång av gjorda ansökningar.

OM TRANSIT KULTURINKUBATOR
Transit Kulturinkubator erbjuder yrkeskonstnärer inom alla konstnärliga discipliner ett tvåårigt residens för konstnärlig och ekonomisk utveckling av den individuella konstnärliga verksamheten. Antagna yrkeskonstnärer erbjuds kontorsplats, infrastruktur, coachning, kompetensworkshoppar och kollegialt
utbyte och lärande.

Transit har utvecklat metoder och workshoppar riktade till kultur- och konstskapare med syfte att stärka och utveckla deras verksamheter för långsiktig hållbarhet.

---

Föreläsning & Workshop genomförs i samarbete mellan projektet Arrangörer i Norr och Region Norrbotten. 

Projektpartners: Kulturföreningen Ebeneser (projektägare), Norrbottensmusiken, Riksteatern Norrbotten, BD Pop och Skådebanan Norrbotten.

Projektet finansieras av: Region Norrbotten, Kulturrådet, Länsstyrelsen Norrbotten och Sparbanken Nord - Framtidsbanken.