På Tapeten- Välfärdens kulturarv

Arrangör Stenstan Visitor Center
Tid 2020-04-03 12:0012:30
Plats Stenstan Visitor Center i Stadshuset, Sundsvall
Välfärdens kulturarv
 

Välfärdens kulturarv
Cecilia Dahlbäck berättar om livet vid sidan av stenstadens prakt och rikedom; om fattigvårdens inrättningar vid Åkroken, kampen för överlevnad och välfärdssamhällets framväxt.

Cecilia Dahlbäck är sociolog och kulturhistoriker. I projektet Välfärdens kulturarv lyfter Cecilia ett på olika sätt exkluderat och underrepresenterat kulturarv.

På Tapeten handlar om Sundsvall – och framförallt om Stenstan – i olika former. Precis som namnet ”På Tapeten” antyder fokuserar vi på det som var intressant och relevant då, nu och i framtiden. Du får uppleva allt ifrån föreläsningar till dramatiserad teater.

Nytt för i år är att På Tapeten genomförs varannan fredag kl 12:00, en ca 30-40 minuters föreläsning med en gästföreläsare eller egen personal från Stenstan Visitor Center. Anledningen till att vi kortar ner seminariet är att även du som jobbar ska ha möjlighet att besöka oss under lunchpausen. Vi hoppas att dessa dagar ska ge dig en guldkant i vardagen.

Du har möjlighet att förlänga din ”På Tapeten-upplevelse” genom att äta lunch tillsammans med övrig publik direkt efter föreläsningen. Vi har därför ordnat ett exklusivt ”På Tapeten-pris” á 90 kronor för dig som har deltagit på föreläsningen. Meddela i anmälan.

Välkomna!