På Tapeten- L F Bern & co Garn och Wäfnadshandel

Arrangör Stenstan Visitor Center
Tid 2020-03-20 12:0012:30
Plats Stenstan Visitor Center i Stadshuset, Sundsvall
L F Bern & co Garn och Wäfnadshandel
 

L F Bern & co Garn och Wäfnadshandel 

Cecilia Enerud, värd och projektutvecklare på Stenstan Visitor Center berättar om familjen Bern, Bernska huset och deras ångfärgeri som blev Sundsvalls största.

På Tapeten handlar om Sundsvall – och framförallt om Stenstan – i olika former. Precis som namnet ”På Tapeten” antyder fokuserar vi på det som var intressant och relevant då, nu och i framtiden. Du får uppleva allt ifrån föreläsningar till dramatiserad teater.

Nytt för i år är att På Tapeten genomförs varannan fredag kl 12:00, en ca 30-40 minuters föreläsning med en gästföreläsare eller egen personal från Stenstan Visitor Center. Anledningen till att vi kortar ner seminariet är att även du som jobbar ska ha möjlighet att besöka oss under lunchpausen. Vi hoppas att dessa dagar ska ge dig en guldkant i vardagen.

Du har möjlighet att förlänga din ”På Tapeten-upplevelse” genom att äta lunch tillsammans med övrig publik direkt efter föreläsningen. Vi har därför ordnat ett exklusivt ”På Tapeten-pris” á 90 kronor för dig som har deltagit på föreläsningen. Meddela i anmälan.

Apropå ”uppåt väggarna”; det är den berömde 1800-talsdesignern William Morris tapeter som pryder väggarna i våra vackra lokaler. Återskapade från tiden innan Sundsvallsbranden 1888 när Stadshuset var Sundsvalls givna nöjespalats. Då. Nu. Och i framtiden…

Välkomna!