Café Normsken - Civilkurage

Arrangör Sundsvalls kommun
Tid 2020-03-11 07:3009:00
Plats Unga Magasinet, Sundsvall
Café Normsken - Civilkurage
 

Många av oss vill stoppa kränkningar och diskriminering i vardagen. En del vågar inte eller vet helt enkelt inte hur de ska säga eller vad de ska göra. Vissa kan vara rädda för att trappa upp en situation och att göra den värre, andra för att själva bli utsatta. 

Genom att träna civilkurage kan vi tillsammans bli bättre på att förhindra orättvisor, diskriminering och kränkningar i vardagen. Carina Söderlund från studieförbundet Bilda berättar om workshopen 10 steg till Civilkurage. Den innehåller verktyg för att stå upp för den som blir utsatt för sexism, våld, härskartekniker och rasism – i skolan, på arbetsplatsen, på bussen eller ute på stan. 

Vi får några handfasta tips och även tillfälle att träna. Innan vi skiljs åt finns möjlighet att anmäla sig till hela workshopen som är gratis och kommer att ges i Sundsvall i slutet på mars.

Målgrupp: Kommunala tjänstepersoner, politiker, polis, räddningstjänst, samfund, föreningar, idrottsföreningar, studieförbund, civilsamhället och alla som är intresserade av normförändring.

Anmälan senast 6 mars

Ostmacka (för dig som beställt det) och kaffe eller te till alla serveras från kl 07.15

Hjärtligt välkomna!


Kontakt
Helen Otterström