Beyond the Spoken, en föreläsning av Barbara Raes

Arrangör Dansens Hus
Tid 2020-02-04 19:0021:00
Plats Dansklotet, stora studion. Wallingatan 21. , Stockholm

Eventet stängt för nya bokningar

FÖRELÄSNING MED BARBARA RAES

Tisdag 4 feb kl 19-21 Dansklotet, stora studion. Wallingatan 21.
Föreläsningen ges på engelska.

Inför ELLARD / LECH : FUNERAL ges en föreläsning med Barbara Raes (BE), begravningsförrättare med inriktning på alternativa förlust-ritualer.


Barbara Raes var tidigare verksam som konstnärlig chef vid BUDA och Vooruit Arts Center tills hon valde att gå i en ny riktning 2014. Hon utbildade sig till begravnings officiant och grundade 2016 Beyond The Spoken, ett forum för ouppmärksammade förluster. I Beyond The Spoken skapar hon tillsammans med andra konstnärer nya avskedsritualer och hjälper människor att få tid att bearbeta övergångsstunder i sina liv. Hennes gamla kärlek till konst är dock aldrig långt borta och den har också fått en plats inom hennes praktik.

Vårt samhälle har avritualiserats under de senaste decennierna. Detta blir tydligt vid förluster, sorg och död. Vissa skulle säga att vi inte tillåts tid att sörja och att vi saknar verktyg för att kontextualisera sorg. Kan det vara så att många människor kraschar just på grund av obearbetade, okända ”små begravningar” i livet?

Under denna föreläsning berättar Barbara Raes om ett stort personligt ögonblick, och hur detta blev drivkraften för att utveckla en ny plats mellan konst, vård och ritualer.

Arrangeras av Ellard/Lech i samarbete med Dansens Hus, med stöd av Konstnärsnämnden.