Åtta lärdomar från Brexit

Tid 2020-02-04 18:0019:00
Plats ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Eventet stängt för nya bokningar

Om den moderna populismen med Katrine Marçal, Göran von Sydow och Håkan A Bengtsson.

Brexit har ritat om den politiska kartan i Storbritannien och kanske också i EU. Efter tre och halvt års politisk turbulens står det nu klart att Brexit blir av. Paradoxen var att samtidigt som Brexit bara blev mer och mer tekniskt komplicerat blev frågan för många väljare bara enklare och enklare. 2019 när frustrationen var som störst handlade det knappt ens om EU längre. Det handlade om vem som skulle bestämma i Storbritannien, folket eller eliterna.

I sin essä ”Åtta lärdomar från Brexit. Om den moderna populismen” analyserar Katrine Marçal vilka slutsatser och erfarenheter vi kan dra av Brexit.

Inledning:
Katrine Marçal, författare till rapporten ”Åtta lärdomar från Brexit”. Katrine är bosatt i London och skriver för Dagens Nyheter. ”Det enda könet” eller på engelska ”Who Cocked Adam Smith’s Dinner?” har översatts till 20 språk. 

Kommentator:
Göran von Sydow, direktör och chef för Svenska institutet för europapolitiska studier, Sieps. Han har studerat vid Stockholms universitet, European University Institute i Florens, SciencesPo och Sorbonne i Paris och disputerade i statsvetenskap 2013 på en avhandling om EU-kritiska partier. 

Moderator:
Håkan A Bengtsson, VD för Arenagruppen och politisk redaktör för Dagens Arena

Tisdagen den 4 februari klockan 18.00-19.00
ABF-huset, Sveavägen 41
Seminariet är kostnadsfritt


När du anmäler dig godkänner du att motta nyhetsbrev från Arena Idé ungefär en gång i veckan.