Kulturmöte i Syd

Arrangör Socialdemokraterna
Tid 2020-03-07 10:0016:30
Plats Folkets Hus, Bancks väg 6, Sölvesborg, Sölvesborg
Kulturmöte i Syd
 

Välkommen på Kulturmöte i Syd!

 

Socialdemokraternas kulturpolitik är efterfrågad, både i partiet och i samhället. Den kulturella segregationen har ökat. Allt färre konstnärer och kulturskapare lever under trygga ekonomiska förutsättningar och möjligheten till delaktighet i kulturlivet varierar kraftigt mellan olika grupper och platser i vårt land.

 

För att möta Sverigedemokraternas exkluderingspolitik måste vi socialdemokrater ta strid för vår kulturpolitik som handlar om yttrandefriheten, samhällets demokratiska utveckling och vår gemensamma välfärd. Kunskap och kultur ger människor möjlighet att frigöra sina tankar och sin skaparkraft. Denna frigörande förmåga är en avgörande motvikt mot ekonomiska och sociala eliters strävan att ta makt över tanken. Vi ska leva i ett samhälle där kontakt människor emellan främjas. På så sätt kan yttrandefriheten skyddas och sammanhållningen stärkas.

 

Det är därför hög tid att levandegöra socialdemokraternas kulturpolitiska program och visionen om ett samhälle för alla. Socialdemokraterna i kulturutskottet och SKR:s kultur- och fritidsberedning kallar härmed i samarbete med ABF till nationella kulturträffar för samling, engagemang och utbyte. Varmt välkommen till Socialdemokraternas första Kulturmöte i Syd!

 

OBS! Vi återkommer med schema och detaljerat upplägg.

 

Målgrupp är socialdemokratiska kulturpolitiker, studieansvariga i partiorganisationen samt representanter för ABF i Skåne, Blekinge, Kalmar, Kronoberg och Jönköping.

 

Ta del av vårt kulturpolitiska studiematerial här: https://socialdemokraterna.abf.se/studiematerial/politiska-amnesutbildningar/kulturpolitik/

 

Datum: Lördag 7 mars 2020

Tid: 10.00- 16.30 (registrering från kl. 9.30)

Plats: Folkets Hus, Bancks väg 6, Sölvesborg