INSTÄLLT! Ghost of Paul Revere (US)

Arrangör Kungsbacka Teater
Tid 2020-03-21 13:0014:00
Plats Kulturhuset Fyren / Snäckan, Kungsbacka

Eventet stängt för nya bokningar

INSTÄLLT!

Till följd av de reserestriktioner som myndigheterna i USA infört på grund av coronaviruset, har The Ghost of Paul Revere tvingats att flytta fram sina turnéer i Skandinavien. 

Ghost of Paul Revere (US)
Lördag 21 mars
13:00
Kulturhuset Fyren / Snäckan

FRI ENTRÉ

Ghost of Paul Revere har ofta placerats i folk/bluegrass-fållan eftersom sättningen med gitarr, bas och banjo för tankarna dit. Men någon traditionell musik handlar det inte om. Trion från Portland, Maine formades av Radiohead, Beatles, Led Zeppelin och Pink Floyd och deras låtar är mer indiepop än folk. Men med närheten, intensiteten och energin från den bästa folkmusiken.

Resultatet är ett sound som det Portland, Maine-baserade bandet beskriver som "holler folk", som refererar till den rika  traditionen för ”fieldhollers” med deras ”call and response” melodier, sing along hookar och tighta harmonier. Känslan av musikaliskt kamratskap är väsentlig för allt som Ghost of Paul Revere gör, det hörs framförallt tydligt på deras andra album '' Monarch ''.

Ghost of Paul Revere har mycket gemensamt med band som Mipso, Caamp, Susto, Wilderado och Trampled By Turtles. Både i sättet att skapa musik och i förmågan att nå en publik som normalt sett gör allt för att undvika banjo. Det är med stolthet och glädje vi hälsar Ghost of Paul Revere välkomna till Kungsbacka och Kulturhuset Fyren.

 

Max Davis // Banjo, Sång
Sean McCarthy // Bas, Sång
Griffin Sherry // Gitarr, Sång

 

Spotify: https://open.spotify.com/artist/30fXKjFrJ6I9tfwia1ZZMG?si=joZWAKGKQbSHFcZRq71hSw