BlacKkKlansman - kl 13, Antirasistiska Filmdagar i Helsingborg

Arrangör Antirasistiska Filmdagar i Helsingborg
Tid 2020-02-06 13:0015:45
Plats Röda Kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg

Eventet stängt för nya bokningar

BlacKkKlansman

Regi: Spike Lee l 2018 l 2h 15 min l Språk: Engelska, svensk text l Åldersgräns från 11 år 


OBS! PLATSERNA TILL FILMEN ÄR FULLBOKADE!

Det är tidigt 70-tal – en kaosartad tid kantad av slaget om medborgliga rättigheter. Ron Stallworth blir den första kriminalaren med afroamerikansk bakgrund på Colorado Springs-polisstation. Hans anställning välkomnas med skepticism och öppen hotfullhet av både kollegor och chefer. Helt orädd beslutar sig Stallworth för att göra sig ett namn och skapa förändring i samhället. Han ger sig djärvt ut på ett farligt uppdrag: att infiltrera och avslöja Ku Klux Klan. Förställd till rasist kontaktar Stallworth gruppen och snart blir han inbjuden i den innersta kretsen. Från den visionära filmskaparen Spike Lee kommer den otroliga men sanna historien om en amerikanske hjälte.

Antirasistiska Filmdagar arbetar med en kombination av film och samtal. Direkt efter filmvisningen följer ett samtal kring filmens tema under cirka 30 min.


Du kan boka max 50 platser åt gången, vill du boka fler än så får du göra ytterligare en bokning.

Tillgänglighet: Hörslinga finns i salongen. Det finns plats för rullstol och permobil som går bra att reservera, boka i så fall en plats här på sidan först och hör sedan av dig till jenny.mork@adnbnorrakskane.se

Följ Antirasistiska Filmdagar i Helsingborg på Facebook. Antirasistiska Filmdagar i Helsingborg arrangeras av Antidiskrimineringsbyrån Norra Skåne i samarbete med ABF Helsingborg och med stöd från Kulturnämnden Helsingborg. 

För frågor kontakta jenny.mork@adbnorraskane.se.