Josefin & Florin - kl 13, Antirasistiska Filmdagar i Helsingborg

Arrangör Antirasistiska Filmdagar i Helsingborg
Tid 2020-02-04 13:0015:10
Plats Röda Kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Josefin & Florin - kl 13, Antirasistiska Filmdagar i Helsingborg
 

Josefin & Florin

Regi: Ellen Fiske, Joanna Karlberg l 2019 l 1h 17 min l Språk: Svenska, Rumänska l Barntillåten 

När den 22-årige rumänske tiggaren Florin träffar den 38-åriga svenska singelmamman Josefin utanför mataffären uppstår kärlek direkt. Åtta månader senare gifter de sig och flyttar ihop i den lilla byn Oskarström. Men när pressen från Florins familj i Rumänien blir för stor utmanas drömmen om ett bättre liv i Sverige och relationen sätts på prov. Josefin & Florin är ett intimt porträtt av en oväntad kärleksrelation som utmanar kulturella normer och föreställningar om hur en familj ska leva. Filmen är dessutom nominerad till Guldbaggar i kategorierna bästa dokumentärfilm, bästa klippning och bästa ljud/ljuddesign.

Antirasistiska Filmdagar arbetar med en kombination av film och samtal. Direkt efter filmvisningen följer ett samtal med Amnesty kring filmens tema och deras arbete med EU-migranter under cirka 30 min.


Du kan boka max 50 platser åt gången, vill du boka fler än så får du göra ytterligare en bokning.

Tillgänglighet: Hörslinga finns i salongen. Det finns plats för rullstol och permobil som går bra att reservera, boka i så fall en plats här på sidan först och hör sedan av dig till jenny.mork@adnbnorrakskane.se

Följ Antirasistiska Filmdagar i Helsingborg på Facebook. Antirasistiska Filmdagar i Helsingborg arrangeras av Antidiskrimineringsbyrån Norra Skåne i samarbete med ABF Helsingborg och med stöd från Kulturnämnden Helsingborg. 

För frågor kontakta jenny.mork@adbnorraskane.se.