Föreläsning elastic search

Arrangör Luleå Science Park
Tid 2019-10-04 08:0009:00
Plats Luleå Science Park, Ljusgården Aurorum 1C., Luleå
Föreläsning elastic search
 

Kunskap är makt och idag samlar företag ofta in oändlig mängd kunskap i form av information, vi har system som mäter all sorts aktivitet och loggar dem i rader av osorterad data.


Björn Häggquist är senior systemutvecklare och teamledare på HiQ. Som expert på elastic search kommer han under dagens techtalk djupdyka i hur man på ett optimalt sätt samlar in, aggregerar och modellerar data, anpassar sökningar för att få det svar du behöver och sedan visualiserar resultatet inom sekunder.

Genom att förstå den nya tekniken bakom elastic search har du möjlighet att jämföra oändliga mängder data från olika källor och förstå sammanhang, göra fritextsökningar som inkluderar felstavningar, synonymer och kan prioritera relevanta resultat, monitorera system och dra slutsatser kring underhåll, felkällor eller kunders aktivitetsmönster i realtid och visualisera resultaten.

Utvecklingen inom området har eskalerat snabbt under de senaste två åren och Björn lägger fokus på framtidens möjligheter och utmaningar och ger handfasta tips och konkreta råd kring implementering och användning av centraliserad search och decentraliserade beats.Vi bjuder på frukost och föreläsningen är kostnadsfri men vi har en ”no show-avgift” på 200 kr om du inte avbokar din plats vid förhinder senast dagen innan. Avbokning görs senast dagen innan till hej@luleasciencepark.se