Nördkaffe med påtår

Arrangör Umeå Creative Industry Association
Tid 2018-11-23 11:3013:30
Plats Orangeriet Boule & Bistro Kungsgatan 71, Umeå
Nördkaffe med påtår
 

Vi älskar ju våra Nördkaffe och tänker helt enkelt att MORE IS MORE och vill därför bjuda in er till en Nördkaffe med påtår. Det vill säga tre Nördkaffe i en. 

Träffen är ett arrangemang av Umeå Creative Industry Association där vi nördar in oss på intressanta och kreativa saker. Under enkla former ses vi och delar med oss av vår kunskap om ditt och datt. Det är ett perfekt tillfälle att bli en gnutta smartare och även att nätverka med härliga människor inom den kreativa branschen i Umeå. Denna gång ses vi över en lunch och planerar hinna med inte mindre än tre Nördkaffen i en. Mer värd lunch måste ju vara omöjlig att hitta.

Nördkaffe är öppet för alla och kostar inget, men på grund av begränsat antal platser måste du anmäla dig. 

Föreläsare: 

Illustratör jag dör. Linda Blåfors Carlsson, illustratör

Linda gillar snabba linjer och fina detaljer. Det som ser snabbast ut är oftast det som tagit längst tid att få till. Hon kommer under denna föreläsning berätta om olika jobb, från skiss till färdig produkt. Allt ifrån kaffeförpackningar och hotellillustrationer till läromedelsjobb och pixiböcker.

Kan återvinning vara konst? Anders Granberg, konstnär

Anders Granberg är en idébaserad konceptkonstnär boende och verksam i Umeå. Det är idéerna som styr och arbetet sker i projektform. Detta har genom åren resulterat i film, foto, skulptur, teckning, installation mm. Något som verken ofta har gemensamt, oavsett konstnärligt uttryck, är kretslopp i olika former. Det kan vara både konceptuellt och produktionstekniskt – idéer förvaltas och förvanskas i cykler. Gammalt blir nytt som blir gammalt igen. En refuserad tanke om ett verk blir det nya verket. En slags katt- och råtta lek inte sällan med ett humoristiskt inslag.

Tre verk presenteras där en gemensam nämnare är kretslopp utifrån ett miljöperspektiv.

Fredrik Oscarsson, Bautafilm 

Bautafilm har precis gjort färdigt SVT-dokumentärserien/realityserien "När Olle mötte Sarri”. Nu kommer de till Nördkaffe med påtår för att dela med sig av sina erfarenheter kring skapandet och arbetsprocessen. Bakom scenen-material och oväntade insikter utlovas!

Upplägg: Gå in på Orangeriet och köp lunch som vanligt. Ta med din tallrik och kom in till glasrummet. Slå dig ner och bli smartare.

Välkommen!