SM-mössan - Arrangörsförening

Arrangör Näringslivsbolaget i Sundsvall AB
SM-mössan
 

Generella förutsättningar för arrangörsföreningarnas mössförsäljning:

 

·        De lokala föreningar som är med och arrangerar de olika tävlingarna under SM-veckan har rätt att sälja mössan. Priset är fastställt till 299 kronor styck inkl. moms. Inga prisvariationer får förekomma. Föreningen får behålla 40 kronor av varje såld mössa.

·        Merparten av de övriga intäkterna från mössförsäljningen går direkt tillbaka till idrottsföreningarna, enligt en fördelningsnyckel som presenteras i avtal med varje enskild förening.

·       En mindre del av intäkterna går indirekt tillbaka till idrotten i form av marknadsföring av SM-veckan, de olika tävlingarna, samt av själva mössan och för att till exempel finansiera busstransporter av publik till och från tävlingar och arenor.

·       10 kronor av varje mössa är dedikerade till ”Folkfestlotteriet”.

·       Värdstaden har totalt 12 000 mössor till sitt förfogande. Dessa säljs av arrangörsföreningar, till företag och på specifika försäljningstillfällen. Värdstaden förbehåller sig därför rätten att begränsa antalet mössor som arrangörsföreningarna får sälja.


Arrangörsföreningar kan beställa SM-mössan under två försäljningsperioder:

·       Försäljningsperiod 1: 2018-10-22 – 2018-12-21. Under den perioden kan arrangörsföreningen beställa högst 200 mössor åt gången. Arrangörsföreningen kan med andra ord beställa ytterligare mössor under försäljningsperiod 1. Föreningarna betalar inte för mössorna i förväg. Föreningen faktureras i efterhand och ska till Näringslivsbolaget i Sundsvall AB betala 259 kronor x antalet sålda mössor. Mössor som föreningen inte har lyckats sälja under försäljningsperiod 1 kan återlämnas till Näringslivsbolaget, dock senast 2018-12-21. De mössor som föreningen inte återlämnat innan detta datum, kommer att faktureras föreningen, enligt ovanstående text.

·       Försäljningsperiod 2: 2018-12-27 – 2019-01-11. Under den perioden kan arrangörsföreningen beställa ytterligare mössor. Dessa måste betalas av arrangörsföreningen i samband med uthämtningen. Betalningen – 259 kronor per mössa – sker till Näringslivsbolaget i Sundsvall AB. Föreningen säljer fortfarande mössan för 299 kronor styck, och behåller därmed själva 40 kronor för varje såld mössa.
Observera: Näringslivsbolaget köper inte tillbaka mössor under försäljningsperiod 2.

·       Avhämtning av mössorna under båda försäljningsperioderna sker under arbetstid på Näringslivsbolaget i Stadshuset i Sundsvall, efter överenskommelse med mössansvarig Eva Eriksson på 070-209 57 10, eller på mail; eva.eriksson@sundsvall.se, vardagar 08.00-16.00.