Från medeltid till Bach

Arrangör Forsby Kvarn Musikscen
Tid 2024-11-16 19:0021:00
Plats Forsby Kvarn Kafé, Enköping
Från medeltid till Bach
300 kr

Per Gross var nio år gammal när han började spela blockflöjt, som så många andra, i den svenska, kommunala musikskolan. Snabbt visade han både intresse och talang och fortsatte med blockflöjten som primärt instrument för att som 15-åring debutera som solist i Stockholms Konserthus! Därefter studerade han för Dan Laurin vid Academy of Music i Danmark och 2009 tog han solistdiplom vid Musikhögskolan i Stockholm. Idag är Gross en av våra främsta instrumentalvirtuoser med många vunna stipendier och priser, samt internationellt erkännande.
Bengt Tribukait är organist, kammarmusiker och ackompanjatör. En fascination för Bachs musik vaknade tidigt hos honom och han uttryckte som femåring sin önskan att bli organist! Han kom så småningom att studera vid Musikhögskolan i Stockholm för Torvald Torén och Hans Fagius samt utomlands för David Sanger och Jacques van Oortmerssen. Bengt Tribukait spelar även cembalo, piano och harmonium. Hans repertoar omfattar musik från 1300-talet fram till vår egen tid och många nya verk har tillägnats honom, både solostycken och kammarmusik.
 I "Från medeltid till Bach"  kommer dessa två eminenta musiker att spela på blockflöjter av varierande storlekar, medeltida portativ, cembalo samt vevlira!