Besök och prova på hos keramiker

Arrangör Aurora i Lund
Tid 2024-10-24 18:0021:00
Plats St Hans Gränd 44A (källarplan)), Lund
Medlem
150 kr

Den här kvällen besöker vi vår medlem Anna-Lena Westerlund, som är keramiker med verkstad i norra Lund. Hon kommer att visa en teknik som kallas nerikomi. Så här beskriver hon detta och vad vi ska göra:
Ordet kommer från japanska och innebär att man arbetar med lera i olika färger. Det enklaste är att ta två olikfärgade leror och och blanda dem så att man får en marmorering. Därifrån kan man driva processen vidare för att få invecklade mönster som går genom leran och syns från båda sidor av godset. När förberedelserna är klara har man en rulle eller fyrkant som man skär i skivor som en gurka eller falukorv. Mönstret sitter i snittytan, så medan man arbeta fram det vet man inte exakt hur det kommer se ut.
När ni kommer till mig ska vi göra ett mönster tillsammans och sedan kommer ni att få en skiva var att forma till en skål eller liknande. Så ni ska inte ta på er de finaste kläderna. Keramik är en långsam process, och tyvärr kommer det att ta lång tid innan ni får era alster kanske ända till i december.
Ni får gå runt i verkstan och ev handla av mina saker. Just nu säljer jag ut gammal keramik till de priser jag hade för 10-20 år sedan. Det som är gjort under de senaste fem åren kan ni köpa med 20 % rabatt.
Vi kommer att äta en enkel måltid i form av tunnbrödsrullar. 

Anmälan senast 20/10. Antalet platser är begränsat. 

Buss 2 till Fäladstorget. Avgiftsbelagd parkering finns på Fäladstorget.