Workshop Röstånga energikooperativ

Tid 2024-10-09 18:0020:30
Plats Plastens Hus Hässleholmsvägen 6, 284 34 Perstorp
Workshop Röstånga energikooperativ
 

Stort tack till er som kom på föreläsningen med Röstånga Energikooperativ i förra veckan och varmt välkomna till workshop i dimensionering och praktisk montering av egen solenergi! Även ni som inte kunde vara med på föreläsningen är så klart välkomna.


För att guida hushåll och fastighetsägare till kloka beslut arrangerar vi en praktiskt inriktad studiecirkel/workshop som tar oss igenom alla viktiga överväganden. Tillsammans lär vi oss hur man uppför sin egen solcellsanläggning från början till slut. Christian kommer ta med sig en hel del material; solcellspanel, monteringsutrustning för olika takbeklädnader, verktyg, en rigg för att testa att montera på.


Studiecirkeln består av två delmoment: 

1) Planera och dimensionera egen solenergi 

2) Praktisk montering på eget tak (OBS att när det kommer till montering och installation så anlitas alltid en behörig elinstallatör, en av Röstånga energikooperativs företagsmedlemmar, för elinstallationer och driftsättning av solcellsanläggning.)


Vi utgår från de förutsättningar som gäller för ditt hushåll och din fastighet, och du får möjlighet att klämma och känna på huvudkomponenterna i en solcellsanläggning.Första timmen kommer bli föreläsning med små korta övningar där deltagarna utgår från sina egna förutsättningar. Vi går igenom olika kriterier för en medveten dimensionering.  Andra timmne kommer bli att klämma och känna på monteringsmaterial och även testa att skruva fast monteringsmaterial på riggen. 


När: 9 oktoberr 2024

Tid: 18:00 -  20:30 (inkl rast för macka/fika).

Plats: Plastens hus i Perstorp