Samrådsdiskussion Distorp

Arrangör Logistikia
Tid 2024-10-15 14:0016:00
Plats TBD, Linköping
Samrådsdiskussion Distorp
 

Det här är en inbjudan att diskutera detaljplanen för Distorp med ett brett logistikperspektiv och eventuellt inkomma med en gemensam kommentar inom ramen för samrådet. Preliminärt skulle vi vilja diskutera t ex:

·        High Capacity Transport, HCT, dvs längre och tyngre lastbilar håller på att bli en del av transportsystemet. Vilka nya behov och perspektiv ger det på utformningen av området och fastigheterna?

·        Normalt planeras verksamhetsområden helt utan gemensamma ”nyttor”. Förutom vägar i området finns endast tomter. Kan man tänka annorlunda runt delade resurser såsom effekt, uppställningsplatser, körgårdsytor, laddinfrastruktur mm? Skulle det samtidigt kunna innebära mindre tomter och därmed mer verksamhet på den begränsade ytan?

·        Finns det alternativ till publika laddstationer och att alla bygger egen depåladdning? Risken är dåligt resursutnyttjande (=höga kostnader) och att allas behov inte kan tillgodoses. Går det att skapa förutsättningar för en ”gemensam depåladdning” eller liknande och hur skulle det påverka hur man planerar effekt till respektive fastighet?

Med denna inbjudan vänder vi oss till åkerier, industrier/transportköpare, fastighetsägare, laddaktörer, nätbolag, fordonsföretag mfl, som på olika sätt är behovsägare/intressenter i utformningen av nya verksamhetsområden. Målet är att ha flera olika kompetenser vid samma bord!

Vi tänker i första hand ett möte om ca 2h som inleds med en presentation av detaljplanen från kommunens exploateringsansvarige. Därefter en förutsättningslös diskussion med utgångspunkt i de frågor som ställs ovan. Finns behov och intresse för fördjupningsdiskussioner kommer vi att bjuda in till ytterligare möten.