Sankt Hans 400 - Lunds starkaste backlöpare 2024

Arrangör Föreningen LIBRA Balans Skåne
Tid 2024-10-06 13:0015:30
Plats Sankt Hans Backe i Lund, Lund
En av 30 startplaser iSankt Hans 400
 

Intresseanmälan som ger dig en plats efter kräftelse så länge det finns platser kvar. Passa på nu.

Löpare är välkomna att anmäla sig utan avgift till en ett tufft träningspass och samtidigt tävling över flera heat där deltagare genom heatplacering kvalificerar inför kommande heat. Segraren i A-finalheatet koras till årets backlöpare. Damer och herrar i samma heat. Startlinjen framflyttad för damer. Bana i uppförsbacke med 7% lutning över 400 meter på Sankt Hans i Lund.

Intresseanmälan här via Simple Signup. Efteranmälan, i mån av plats på Sankthans kl 13.05 på tävlingsdagen.

Huvudsponsorer är föreningen Run for Mental Health i Lund och Löplabbet i Lund. Eventet genomförs som ett led i att pusha för friskvård, backträning och välgörenhetsloppet Run for Mental Health.

Max 30 löpare startar i tävlingen. Första kvalificeringsheatet med alla deltagare startas kl 13.30  ca där snabbaste halvan av startfältet går till en serie av utslagsheat mot en A-final och andra halvan till motsvarande serie av utslagsheat mot en B-final. Se Bild med bansträckning i eventet. Banan finns som registrerad sektion på Strava, sök Sankt Hans 400.Någon Deltagare kan räkna med att göra flera heat inom sin finalserie. A-heat startar sedan kl 13.40 / 13.50... B-heat starter 13.45 / 13.55...Damer startar 40 meter framför männen i alla heat. Priser och utmärkelser till segrare.

BaUpplägget är designat av Daniel Ekman för att ge erfarna löpare ett attraktivt och värdefullt intervallpass samtidigt som man är med och etablerar en ny utmanande och publikvänlig tävling i Lund. Stödorganisationerna LIBRA Balans Skåne och Lunds Fontänhus är värdar. Föreningarna arrangerar eventuellt korvgrillning i parken i anslutning till tävlingen; ta med egen förfriskning.

Vid regn eller blöt backe kan banan vara olämplig. Anmälda deltagare kommer att få information om hur situationen i så fall kommer att hanteras.

Välkomna till tävlingen som genomförs inom ramen för det sedan 2018 återkommande arrangemanget Sankt Hans Puls - som just denna söndagen förstärks av backtävlingen.

Not: Välgörenhetsloppet Run for mental Health genomförs i Lund söndagen efter backtävlingen d.v.s. den 13:e oktober i Lunds stadspark. Var med där gärna. Genom att beställa en starplats bidrar du till årets insamling med Schizofrenifonden som förmånstagare, följ anmälningslänken https://runformentalhealth.se/lu_anmalan/