Hearing om riskdelning på elmarknaden och statens roll

Arrangör Elmarknadsutredningen
Tid 2024-10-08 10:0015:30
Plats Fysiskt deltagande på Drottninggatan 4 eller digitalt deltagande med videolän...
Fullbokad
Fysiskt deltagande Drottninggatan 4
 
Väntelista fysiskt deltagande Drottninggatan 4
 
Digitalt deltagande med videolänk
 

Hur kan riskdelning bidra till investeringar i elproduktion och vad är statens roll?

Vi behöver bygga ny elproduktion för att möta den ökande efterfrågan på el – men hur får vi den på plats i den hastighet som krävs? Det här är centrala frågor för den statliga Elmarknadsutredningen. 

Hur kan elmarknaden utvecklas för att minska elprisrisken och andra risker? Hur kan risker delas mellan marknadens aktörer? Vad är statens roll? Vad står på spel för Sverige och hur viktig är den fortsatta elektrifieringen för energiomställningen och Sveriges fortsatta konkurrenskraft?
 
Detta är frågor Elmarknadsutredningen (KN2024:02) kommer att belysa i en öppen hearing.
 
Datum: 8 oktober 2024
Tid: 10:00 – 15:30 (kaffe och registrering från 09:30)

Plats: Regeringskansliets lokal Lunden (Kv. Lejonet), Drottninggatan 4 (korsningen Fredsgatan/Drottninggatan), Stockholm

Länk till preliminärt program och talare

Hearingen är kostnadsfri och pga. begränsningar i antalet platser förbehåller vi oss rätten att begränsa det fysiska deltagandet till två personer per organisation (anmälan senast 6 okt). Hearingen kommer även att sändas live för dem som deltar digitalt, utan begränsning på deltagarantal (anmälan senast 7 okt). 
Program och videolänk kommer att skickas ut innan hearingen. Genom att anmäla dig till fysiskt deltagande godkänner du att bli filmad under hearingen men vi kommer inte att spara det inspelade materialet.

Denna hearing är den andra i en serie hearings på olika teman som Elmarknadsutredningen planerar att genomföra innan uppdraget ska redovisas till regeringen senast den 25 april 2025.

Välkomna!