Cleantech Östergötland Kunskap: Energy Performance of Buildings Directive - hur påverkar det fastighetssektorn i Sverige?

Arrangör Cleantech Östergötland
Tid 2024-11-15 08:0009:00
Standardbiljett
 

Energy Performance of Buildings Directive (EPBD) är ett centralt verktyg för att förbättra energieffektiviteten i byggnader inom EU. Direktivet syftar till att minska energiförbrukningen och koldioxidutsläppen samt att främja energieffektiva renoveringar och nybyggnationer för att uppnå EU:s klimatmål. Men hur påverkar detta fastighetssektorn i Sverige?

Den 15/11 kl. 08.00–09.00 bjuder Cleantech Östergötland in till ett kunskapswebbinarium om detta ämne. Denna gång medverkar Envista, och strålkastarljuset riktas på EPBD och vad det innebär för dig som är verksam inom fastighetssektorn.

Program

  • Introduktion till Energy Performance of Buildings Directive: Louise Ödlund, professor och prefekt vid Linköpings universitet, inleder webbinariet genom att beskriva globala och nationella vinster med energieffektiviseringsåtgärder, med särskilt fokus på fastighetssektorn. Hur kan vi bidra till en mer hållbar framtid?

  • Innovativa lösningar från EnvistaUlrica Melin, affärsområdeschef Fastighet från Envista visar hur deras unika värmeprestandaanalys sparar tid och pengar i energiarbetet. Envista ger oss verktygen för att övervaka energianvändningen, följa lagstiftningen och maximera effektiviteten – utan att slänga onödiga pengar i sjön.

  • Erfarenheter från fastighetsbolaget Stångåstaden: Malin Ribbenhed, kvalitets- och hållbarhetschef, berättar om hur man jobbar med compliance i företaget och om förberedelserna kring EPBD. Martin Ekdahl, teknikchef, delar med sig av Stångåstadens resa för ökad energieffektivisering och beskriver hur de implementerar Envistas lösningar för ett bättre strategiskt energiarbete.

Varför ska du delta?

Detta webbinarium är ett utmärkt tillfälle att lära dig mer om hur du kan navigera de nya kraven och möjligheterna som EPBD medför, samt få insikter från ledande experter och konkreta exempel från branschen. Oavsett om du arbetar inom fastighetsförvaltning, energieffektivisering eller är intresserad av hållbar utveckling, kommer du att dra nytta av den kunskap som delas.

Varmt välkommen!