Samverkanskonferens 2024: Hur visar vi nytta?

Arrangör den Halländska Överenskommelsen
Tid 2024-11-28 17:0020:00
Plats Halmstads teater (festsalen), Halmstad
Samverkanskonferens 2024: Visa er nytta!
 

Samverkanskonferens 2024:

Hur visar vi nytta?

I Halland skapar vi samhällsnytta varje dag. Ibland själva, tillsammans eller genom att lyfta fram andra. Idéburen och offentlig sektor har olika styrkor och har mycket att vinna på att ta del av varandras kompetens, perspektiv och verksamhet.
 
Men hur vet vi att våra verksamheter och samverkan skapar den nytta vi avser? Och hur kompletterar vi varandra på bästa sätt utan att begränsa varandra?
 
Kom och ta del av inspirerande exempel och diskutera med andra om hur vi kan synliggöra våra samhällsnyttor och skapa samarbeten som tillför något extra för de vi finns till för.

Syftet med konferensen är att träffa andra för att diskutera frågor som är viktiga när idéburen och offentlig sektor samverkar. Det ökar förståelsen, stärker nätverk och ger möjlighet att inspireras av andra.


Medverkande:
Mary-Anne Jakobsson, NSPH Halland, berättar om samarbetet Peer support där NSPH Halland, Region Halland och Kungsbacka kommun ökar kvaliteten inom psykiatriska verksamheter tillsammans.

Lina Brustad, Folkbildningsrådet
, berättar hur uppföljningar kan användas för att stärka organisationens självförtroende i att man gör rätt saker på ett ändamålsenligt sätt och som synliggör organisationens kvaliteter för andra.  

Målgrupp: ideella, förtroendevalda och anställda inom idéburen och offentlig sektor.

  

---
Den årliga samverkanskonferensen grundar sig på en av de sex principerna i den Halländska Överenskommelsen. I år är det dags för principen om kvalitet. Den slår fast att det finns ett värde i att civilsamhället bidrar med verksamhet till samhällets och medborgarnas välmående, men också att dessa verksamheter ska kunna mätas och följas upp.