Nytt Europa - vägval för framtiden

Arrangör Föreningen för utvecklingsfrågor (FUF), Svenska Europarörelsen
Tid 2024-09-19 12:0013:30
Plats FUF:s Kansli, Ehrensvärdsgatan 4, Stockholm
Bokning med lunch
 
Bokning utan lunch
 

Rösterna har räknats och de nya EU-parlamentarikerna är på plats. Processen med att utse en ny kommission är i full gång och Ursula von der Leyen har fått fortsatt förtroende som kommissionens ordförande. De utmaningar som inför valet av många beskrevs som avgörande för freden och säkerheten, både i Europa och globalt, kvarstår. EU står nu inför flera viktiga beslut som kommer att forma dess framtid – både inom säkerhets- och klimatområdena, men också när det gäller dess relationer med omvärlden.

Vad händer nu? Vad betyder valresultatet och sammansättningen av den nya kommissionen för EU:s arbete med fred och säkerhet, inte minst i relation till Ukraina/Ryssland och Israel/Gaza? Hur kommer EU att ta sig an klimatutmaningarna under den kommande mandatperioden? När kan Ukraina bli medlem i EU?

FUF och Svenska Europarörelsen bjuder in till lunchseminariet Nytt Europa - vägval för framtiden den 19 sep kl. 12:00 – 13:30 på FUF:s kansli. Tillsammans med en kunnig panel analyserar vi valresultatet. Seminariet kommer även tolkas av Saba Tadele i form av ett konstverk. Självklart kommer publiken få chans att ställa frågor, och lunch erbjuds till alla medlemmar i respektive förening (bli medlem i FUF och Svenska Europarörelsen)!

Varmt välkommen!


Medverkande:

  • Annika Söder, F.d. Kabinettsekreterare på UD och nu rådgivare i säkerhetsfrågor Mellanöstern och Ukraina
  • Lars Danielsson, F.d. Svensk EU-ambassadör och nu rådgivare i EU-frågor
  • Celine Giertta, policyrådgivare EU frågor CONCORD, Sverige
  • Saba Tadele, Art Director och Political Scientist
Samtalet modereras av Lennart Wohlgemuth, styrelseordförande i Svenska Europarörelsen.

Övrig Information:

Seminariet kommer att hållas på svenska. För kännedom ligger lokalen en halvtrappa ner utan hiss och tyvärr saknas hörslinga i lokalen. Anmäl dig senast 18 september för att säkra din plats.
FUF har en vegetarisk policy, om du är allergisk mot något meddela event@fuf.se.

Seminariet kommer också livestreamas på fufplay.