Forskningskonferens om idéburen offentlig samverkan

Arrangör Socialhögskolan Lunds Universitet och NÄTVERKET Idéburen sektor Skåne
Tid 2024-10-08 08:3012:00
Plats Palaestra et Odeum Paradisgatan 4, Lund (ingång från Universitetsplatsen), Lund
Standardbiljett
 

Välkommen till en förmiddag på Lunds universitet för att ta del av forskning kring vad som egentligen händer när idéburen och offentlig sektor samverkar för att tackla ett samhällsproblem.

I en ny forskningsstudie har Socialhögskolan vid Lunds universitet samlat viktiga lärdomar och erfarenheter från en regional samverkansstruktur som under 12 år erbjöd nyanlända i Skåne aktiviteter inom civilsamhället, i syfte att förbättra integrationsprocessen.

Halvdagskonferensen har sin utgångspunkt i denna studie, som främst analyserar idéburen-offentlig samverkan ur ett organisatoriskt och strukturellt perspektiv. Vi får även ta del av helt färsk data och forskning kring tillit och engagemang i Sverige, som sätter studiens slutsatser i ett bredare samhällsperspektiv.

Inbjudan vänder sig till en bredd av lokala och regionala aktörer; politiker, tjänstepersoner, praktiker och akademiker. Vår målsättning är att motivera till fördjupade ansträngningar att lösa våra samhällsproblem genom mer, och bättre strukturerad, samverkan mellan idéburna och offentliga verksamheter.

När: Tisdag 8 oktober 2024 kl. 8.30-12

Var: Palaestra et Odeum Paradisgatan 4, Lund (ingång från Universitetsplatsen)

Anmälningslänk:

Sista anmälningsdag: Fredag 27 september 2024

 

Konferensen anordnas av NÄTVERKET - Idéburen sektor Skåne, Socialhögskolan Lunds universitet och Marie Cederschiölds Högskola. Vi bjuder på frukostfika från kl. 08.30, med konferensstart kl. 09.00.