Utbildning för att bli certifierad GrönKvisthandledare

Arrangör Samordningsförbundet Västmanland
Plats Elite Stadshotellet Västerås, Västerås
Standardbiljett
 

OM GRÖNKVIST-PROGRAMMET
GrönKvist-programmet har sedan 1998 hjälpt människor att få kontroll över sin ekonomi. 
Handledarstöd och deltagarnas material finns lättillgängligt på en egen webbplats. Materialet finns även i lättläst version. 

GrönKvist genomförs som 7 fysiska gruppträffar á 2,5 timme. Programmet har varit hjälpsamt för individer att få stöd att använda sin egen kraft och kompetens att hantera sin privatekonomi. Utvärderingar visar signifikant minskning av ekonomisk stress och ökad medvetenhet som konsument.

OM HANDLEDARUTBILDNINGEN 
Handledarutbildningen fokuserar dels på GrönKvists coachande förhållningssätt, dels på det detaljerade innehållet och övningarna som programmet består av. Allt finns samlat i ett gediget uppdaterat och digitaliserat material: gronkvist.nu För att komma in på handledarsidorna krävs att du certifierar dig till GrönKvisthandledare.

Som GrönKvisthandledare strävar du efter att leda en upptäcktsresa där du är coach och handledare – inte expert!
Ditt mål är att i dialog med gruppdeltagarna göra frågor om hushållets utgifter och inkomster intressanta och begripliga och möjliga att påverka.
- för att stödja människor till kontroll över sin privatekonomi.

DATUM FÖR UTBILDNINGEN TILL GRÖNKVISTHANDLEDARE
Dag 1-2: måndag 16 dec  och  tisdag 17 dec 2024, kl 8.30-16.00
Plats: Elite Stadshotellet Västerås
Förberedelser inför dag 1: Ca tre veckor innan utbildningsdag 1 kommer du att få ett mejl med information om det du behöver göra inför dagen. Du behöver uppskattningsvis avsätta ca en dags förberedelsetid.
Dag 3: datum bestäms senare det blir under slutet av januari eller under februari 2025. Dagen kommer bland annat att innehålla praktisk matlagning och mer detaljerad information om hushållsekonomi, budget- och skuldfrågor samt om konsumentjuridik.
Dag 4 är ett handledningstillfälle via Zoom, på egna gruppstarter. 
måndag 26 februari 2024, 13.00-16.00 via Zoom.

Omedelbart efter de två första utbildningsdagarna kan du börja leda en GrönKvistgrupp i din verksamhet. Så börja gärna redan nu i samråd med din chef och kollegor att planera för implementering och gruppstart. Information och foldrar för implementering finns på gronkvist.nu. Kontakta oss om du vill samtala om hur det kan gå till.

Under utbildningen kommer du att logga in i det digitala handledarstödet och dina kommande deltagares digitala material. Du behöver därmed ha med dig både dator och mobiltelefon/läsplatta till utbildningsdagarna.

FRÅGOR OM UTBILDNINGEN?
Kontakta:
Ann Rilegård förbundschef, Samordningsförbundet Västmanland
eller
Sussan Öster, utbildare, VITAL GoodSolution
sussan@goodsolution.se, goodsolution.nu/vital

Efter att du anmält dig och fått bekräftelse kommer du att få ytterligare
information och en förberedande uppgift inför utbildningen. Utbildningen är kostnadsfri för dig som arbetar i Västmanland i någon av samordningsförbundets parter. Anmälan är bindande, platsen får dock överlåtas, uteblivet deltagande debiteras med 3 000 kr.

VARMT VÄLKOMMEN!
Samordningsförbundet Västmanland
Ann Rilegård, Anette Häggqvist, Beatrice Lyckholm
I samarbete med utbildningsledare Sussan Öster, VITAL GoodSolution