Utflyktsdag Biskopsgården

Arrangör Cykelfrämjandet
Tid 2024-09-01 11:0017:00
Plats Godvädersgatan 49. Göteborg, Göteborg
Utflyktsdag Biskopsgården
 

Insällt på grund av få få anmälda instruktörer. Planerade utflykter genomför vi vid ett annat tillfälle!


Utflyktsdag söndagen den 1 september! 

Vi välkomnar alla som är engagerade i cykelkurserna i Göteborg till en utflyktsdag med utgångspunkt i Biskopsgården. Det går även bra att ta med familj, vänner och andra som är nyfikna på cykelkurserna. Under dagen kommer det att finnas kortare och längre turer att välja mellan så att det finns någon tur som passar alla. Deltagare på våra kurser kan gärna ta med sig familj och vänner på utflykten. Vi kommer att stanna för fika och lite små tävlingar om naturen med prisutdelning.  

 

Kort tur: Kättilsröds 4H-gård https://www.kattilsrods4h.se/Kättilsröds 4H-gård finns möjlighet att gå runt och titta på djuren och arbetet på en traditionell bondgård. Här finns kor, grisar, getter, får, hästar, kaniner, höns och ankor.  

 

Mellantur: Rya skog - Rya skog är ett litet naturreservat som ligger strax väster om Älvsborgsbrons fäste på Hisingen, mellan Ryaverket och Skarvikshamnen. Det är ett unikt område med lummiga lövträd, slingrande stigar och öppna gläntor som gjorda för picknick. Rya skog på Hisingen i Göteborg är unikt på det sättet att här finns rester av en mycket gammal skog, kanske sedan förhistorisk tid. Här finns stora ekar och ett rikt fågelliv. En speciell plats att upptäcka! 

 

Längre tur: Björlanda kileVi cyklar på små vägar i lantlig miljö ut mot havet. I Björlanda kile finns småbåtshamn, en liten sandstrand och klippor att bada från. En fin möjlighet att ta sig till havet från Biskopsgården utan att trängas på bussen varma dagar! 

 

Tid: 11.00 1/9 

Plats: Vi utgår från Godvädersgatan 49 nära Friskväderstorget 

Ta med: Cykel, matsäck, kläder efter väder och dina bästa utflyktstips med cykel!