Lanseringsmingel av diktboken: De levande döda

Arrangör Trinambai, SSNF
Tid 2024-10-16 17:0019:00
Plats Solidaritetshuset, Tegelviksgatan 40 , Stockholm
Lanseringsmingel av diktboken: De levande döda
 

Välkommen på lanseringsmingel av diktboken “De levande döda” skriven av Mahi Akter. 

En diktbok om hedersrelaterat våld och förtryck och våld i nära relation. En bok om motstånd, kärlek, sorg och skam. 


Om kvällen:

Boken kommer finnas till försäljning till förmånligt pris och det kommer bjudas på diktläsning, dryck och tilltugg.

 
Om diktboken:

“När människor som lever dör blir oviktiga saker viktiga. Som vad du hade på dig sista gången vi sågs. Hur ditt leende såg ut. Hur ditt skratt lät. Jag bönar och ber. Krälar vid dina fötter. Allt för att få vara din dotter igen. Det är känslan att ingenting jag gör hjälper som gör att du som lever dör i mig.” 


Hur är det att bli förskjuten av personerna som står dig närmast, när du bara vill vara den du är? Med dikter fyllda av sorg och längtan, synliggör Mahi Akter den smärta som uppstår av att inte bli accepterad och älskad på grund av omgivningens normer och förväntningar. 


Dikterna i boken handlar främst om hedersrelaterat våld och förtryck och våld i nära relation. Boken tar upp kärleken en känner till sin familj som utsatt. Hur en sörjer sin familj. Om det skamfyllda både i att bli bortvald, men också att älska någon som gör våld på en. Mahi vill ge en djupare inblick i sorgen, längtan men också kärleken och motståndet. Hon vill bredda perspektivet på hedersrelaterat våld och förtryck samt lyfta fram nyanser och komplexitet. 

Mahi Akter är född 1987 och bor i Stockholm. De levande döda är hennes poesidebut.