Cleantech Östergötland Kunskap: Hållbarhetskommunikation 2.0

Arrangör Cleantech Östergötland
Tid 2024-09-13 08:0009:00
Standardbiljett
 

Kommande EU-lagstiftning påverkar inte bara affärsmodeller och hållbarhetsrapporteringar utan även hur vi får kommunicera. Lagstiftningen riktar sig primärt till företag, men även kommuner och offentlig sektor kommer att beröras. Begrepp som “grönt”, “klimatsmart” och “miljövänligt” blir förbjudna att använda i marknadsföring utan att ha stöd i fakta. Så hur ska vi vara korrekta utan att sluta vara inspirerande?

Den 13/9 klockan 08.00-09.00 bjuder Cleantech Östergötland tillsammans med Envima och Intellecta in till ett frukostwebinar under rubriken "Hållbarhetskommunikation 2.0 – hur ska vi kommunicera lagligt och trovärdigt, men fortfarande inspirerande?".

Under webinariet synliggör vi möjligheter att positionera varumärket som seriöstansvarstagande och relevant. Detta är en unik möjlighet att få insikter från experter och ta del av exempel från olika branscher där man har agerat utifrån den nya lagstiftningen. 

Program:

  • Arrangörerna hälsar välkommen
  • Inflygning i lagstiftningen som formar framtidens hållbarhetskommunikation. I inledningsanförandet, signerat Envima, ges bland annat en översiktlig genomgång av befintlig och kommande EU-lagstiftning inklusive direktiven ”Green Claims” och ”Empowering Consumers for the Green Transition”. Få djupare insikter i direktiven som syftar till att förhindra vilseledande miljöpåståenden och samtidigt fokuserar på att stärka konsumenternas roll i den gröna omställningen.
  • Vad innebär lagstiftningen ur ett företagsstrategiskt perspektiv? Hur kan företag idag påbörja sin anpassning och utveckling för att vara framgångsrika i en nära framtid? Hör Envima och Intellecta dela sina tankar om förordningen, och hur de tillsammans med sina kunder har implementerat metoder i verksamheter för att möta de framtida kraven, som också har möjlighet att ge framtida affärsmöjligheter.

Varför ska jag delta?

  • Få en klar förståelse av hur EU:s nya direktiv inom hållbarhetskommunikation påverkar din verksamhet.
  • Ställ dina frågor och delta i diskussionen med ledande aktörer i marknaden.

Webinariet är kostnadsfritt och vi ser fram emot din anmälan senast onsdagen den 11/9.

Varmt välkommen!