Hur "mår" dina klienters ekonomi? GrönKvist-träff för intresserade chefer och medarbetare

Arrangör Samordningsförbundet Västmanland
Tid 2024-09-30 13:0016:00
Plats Digitalt via Zoom, Online
Standardbiljett
 

Hur ”mår” dina klinters ekonomi? Många upplever att det är svårt att förstå och hantera sin ekonomi. Allt fler lånar till vardagsinköpen. Prognosen för antal ärenden hos Kronofogden i år är 1,6 miljoner!

Vill du veta mer om hur er verksamhet kan stödja klienter/deltagare att hantera sin hushållsekonomi, få ökade kunskaper om konsumentfrågor och minska risken för överskuldsättning för att må bra, utvecklas och hantera livet i övrigt?

GrönKvist-träffen den 30 september vänder sig till medarbetare och chefer i Samordningsförbundet Västmanlands medlemsorganisationer, dvs länets kommuner, Region Västmanland, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.

GrönKvist kan fungera som ett strategiskt och operativt stöd i att minska graden av ekonomisk stress, stärka människors empowerment och främja folkhälsan. Därigenom kan programmet hjälpa organisationer och myndigheter att lyckas med sina grunduppdrag.

GrönKvist är ett utvärderat och nyligen uppdaterat program som på ett coachande praktiskt sätt under 7 veckovisa träffar tar upp den för många så utmanande frågan om hushållsekonomi. Programmet finns också i en lättläst variant. Träffarna leds av utbildade handläggare från t ex socialtjänst, vuxenutbildning, arbetsmarknadsenhet, socialpsykiatri eller andra offentliga verksamheter. 

Kanske är du redan GrönKvist-handledare och kommer till träffen för att mingla och fylla på inspiration och kunskaper? Eller så är du intresserad av att kanske bli GrönKvisthandledare!? Eller är du en ledare som eventuellt vill implementera GrönKvist i din verksamhet? 
Oavsett så är du varmt välkommen att få veta mer om vad GrönKvist kan bidra med eller fylla på din GrönKvist-kompetens!

På programmet:
- Rundtur i nuvarande GrönKvist-metoden och materialet för dig som vill ha en översikt
- Vittnesmål från nyligen genomförda GrönKvist-grupper! Vad är några användbara insikter!
- Vi ser på delar av civilutskottets websända sammanträde om överskuldsättning med information från Kronofogden och Konsumentverket för att ta del av ny forskning, fakta och rekommendationer som direkt hänger ihop med GrönKvist
- Tips för att förankra och implementera GrönKvist strategiskt och att få igång deltagargrupper!
- Information om nästa handledarutbildning.
- …och annat som du och andra i mötet vill samtala om.

Möteslänk skickas ut veckan före träffen. 

Varmt välkommen! 

Samordningsförbundet Västmanland