Female Fire, Light and Bone

Arrangör Sofiainstitutet
Plats Härnösand - Kinnekulle - Gotland
Anmälningsavgift Female Fire, Light and Bone
900 kr

Female Fire, Light and Bone är en initieringsrit för kvinnor som syftar till en djupare förbindelse med det heligt feminina. Här handlar det om att välja glädjen i att vara kvinna, ta tillbaka sin historia och att välja den feminina vägen – en väg som strävar mot en hållbar värld där omsorg om livet står i centrum.

Fire Fire handlar om kärlek, längtan, nyfikenhet och lusten till livet. Den representerar också den brinnande elden och passionen i varje kvinnosjäl. Det är den kraft som obevekligt bränner bort hinder och vägrar att tystna när liv hotas, när våra barn och ungdomar lider eller när naturen plundras av mänsklig dumhet. Det är den delen som obevekligt hämtar hem vår kraft, styrka och integritet och tar andra med sig på den vägen.

Light symboliserar den mjuka, läkande sidan av kvinnosjälen och som väljer Hjärtats väg. En vandring genom livet som omfamnar villkorslös kärlek, nåd och barmhärtighet. Det är den delen som längtar efter det sinnliga, gudomliga, magiska och vackra, den som väljer kärleken framför rädslan och som har förmågan att se bortom det dagliga in i en värld där magin och förundran finns. En plats inom oss som står för kontakten med det gudomliga.

Bone representerar strukturerna i den fysiska världen, våra kroppars styrka och intelligens, samt nya samhällsstrukturer som vilar på visdom hämtad från naturen. Det är den delen i oss som förstår livets cykler, kvinnans historia och vår sexualitet som är centrum för vår skapelse och som tråkigt blivit roten till många problem i världen. "Bone" representerar även historiska strukturer som behöver synliggöras och transformeras och läkas.

Om dessa ord och principer kallar dig hälsar jag dig varmt välkommen till en kraftfull resa för att väcka mer av dem i dig, i ditt liv och därmed i världen. 

Så här ser upplägget ut:

Steg 1

Kursen inleds 14 dagar före vårt första möte med förberedelser som varje deltagare gör själv som leder oss inåt, guidat av en inre resa mot vår sammankomst.

Steg 2

Under fyra dagar, från torsdag till söndag, fördjupar vi vår resa in i det heligt feminina med kunskap, visdom, meditation, sång, dans, yoga och systerskap. Dessa dagar leder upp till en vandring till en helig, forntida plats i naturen där en initieringsrit äger rum. Steg 2 är själva hjärtat av initieringen

Steg 3

Under hösten fortsätter vår resa tillsammans med veckovisa videolänkar och tre online-träffar.

Det är viktigt att notera att inget i denna initieringsrit står i opposition till någon religiös övertygelse. Vi arbetar inte med hedendom eller specifika symboler, utan med tidlösa andliga principer som är relevanta oavsett tro eller bakgrund. Vi strävar efter att leva och bekräfta en bön om en varsammare och friskare värld där den feminina kraften får blomma. Vi strävar efter att hitta vår livsväg och plats i tillvaron och se till att den blir så kraftfull, hållbar och så rolig som möjligt. En plats där vi är till största glädje för oss själva och andra.

Ledare för initieringen

Agneta Nyholm, grundare av Sofiainstitutet, har över 30 års erfarenhet som jordmor och ledare av utbildningsgrupper bland annat 18 månader långa ledarskapsutbildningar för kvinnor. Hon har en unik expertis inom jordläkning (‘earth healing’) med fokus på att läka skadade kulturlandskap och stödja platser och grupper som lidit av negativa påverkningar. Med författarskapet av 12 böcker om skönhet, balans och harmoni samt biomimik, har Agneta inspirerat tusentals läsare att utforska naturens hållbara lösningar. För närvarande ägnar hon sin tid åt historieforskning och att främja hälsa och välbefinnande, särskilt hos kvinnor, flickor men även hos pojkar och män. Hennes breda erfarenhet som jordmor ger henne en unik insikt i vad som främjar läkning, styrka och välbefinnande för en hållbar framtid.

”Det går inte att enkelt med ord beskriva hur mycket denna utbildning betyder för mig, den har förändrat mitt liv och gett mig men helt annan inställning till livet, mig själv och min roll i världen”    Åse

Sara Lidholm är en engagerad, inspirerande och vacker själ med en stark passion för att stödja den feminina läkningsprocessen och hjälpa kvinnor att blomstra ut. Med en gedigen erfarenhet inom områden som att arbeta med barn i livets slutskede och deras familjer, social utsatthet, missbruk och hemlöshet, samt handledning av personalgrupper och chefsvägledning, har Sara en mångsidig bakgrund inom humanitärt arbete. Sara har också byggt verksamheter för att stödja personer som känt sig bortglömda eller vilse i samhället och som "fallit mellan stolarna". Där integreras ljudterapi, matlagning, musik, yoga och dans för att främja läkning och välbefinnande. Saras passion är att möta människor på djupet och inspirera kvinnor att upptäcka sin feminina kraft genom sång, dans och vibrationer.

"Sara skapar magi genom hela sitt varande. Hon erbjuder ett tryggt, utforskande och icke dömande space där man får lova att landa och samtidigt bli påfylld på alla plan av de ljuvaste tonerna och vibrationerna." - Frida

Praktiskt:

Det startar tre fristående omgångar Fire, light and bone hösten 2024 på respektive platser:

·         Härnösand 1–4 augusti

·         Kinnekulle 5–8 september

·         Gotland 19–22 september

 

Dag och tid: Torsdag till söndag med måltid kl. 17:00 på torsdagen och avslutning kl. 15:00 på söndagen.

Boende: Vi kommer att bo under enkla men fina förhållanden i dubbelrum och äta vegetarisk mat. Den exakta platsen för helgen meddelas senast den 15 juni.

Pris: Mat och logi ingår i priset på 9 900 kr inklusive moms (7 920 kr exklusive moms). Vid behov kan beloppet avbetalas. Resterande belopp ska vara betalt en vecka innan den fysiska träffen om inget annat överenskommits.

Ansökan:

Du anmäler dig genom att betala 900 kr via den här länken

Skriv gärna några rader om vem du är och varför du vill delta. Berätta om din intention med att närvara. Bifoga också eventuella kostbegränsningar eller specialdieter och vilken plats du vill närvara på. Skicka till Agneta Nyholm på info@sofiainstitutet.se.

Sista ansökan är 14 dagar innan kursstart.

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till info@sofiainstitutet.se eller 070-6434732

 

Kursprogram: Feminine Fire, Light and Bones

Torsdag

17.00 Välkomstmiddag

18.00 Hjärtat och ureldens väg

Fredag

08:00 - 09:30: Gudinneyoga – kvinnokroppen som ett heligt tempel. Utforska det inre av kvinnans kropp, från smärta och tårar till njutning och livsglädje. Vi fyller sår i kvinnosjälen med ljus och läkning genom musik och rörelse.

10:15 - 12:00: Teoripass: Kvinnan i ett historiskt perspektiv. Föreläsning om kvinnans roll genom historien och dess arketyper.

12:00 - 13:30: Lunch och vila.

13:30 - 15:00: Workshop för självreflektion och personlig utveckling: "Vem är jag? Vilka gåvor har jag? Var är jag på väg? Hur tar jag mig fram?" Utforska hindren och styrkorna i ditt liv.

17:30 - 19:00: Middag följt av kvällssession med samtal, meditation, sång och bön.

Lördag

08.00-09.15 Gudinneyoga och eventuell dans.

Teori och samtal: Urkvinnan och den evigt brinnande elden: Föreläsning om den inre kraften hos uråldriga kvinnor och våra förmödrar.

Modern som bär ljuset: Diskussion om moderns roll idag och hennes förmåga att läka, ge näring och forma framtiden.

Lunch: Gemensam vandring till en helig plats för initieringsrit. Förankra den feminina kraften och länka den med moder jords visdom.

18:30 - 19:30: Middag följt av kvällssession med samtal, meditation, sång och bön.

Söndag

08:00 - 09:15: Avslutande gudinneyoga för att integrera helgens erfarenheter. Kontakten med jorden, benen, våra förmödrar och den sexuella kraften.

Teori och samtal: Kvinnans roll i framtiden och dess vikt i att skapa en hållbar värld. Vi diskuterar den heliga vredens kraft och dess betydelse i förändring och skydd av det värdefulla.

12:00 - 13:00: Lunch.

Teori och samtal: Kvinnans starkaste kort – kärlek, humor och gränssättning. Egenskaper som behövs för att skapa balans, styrka och påverka viktiga skiften i samhället och världen.

Tills vi ses igen…

15:00: Avslut och hemfärd.