Författarkurs 1 GRUND - Skriv hela hösten

Arrangör Författarkurs.se
Tid 2024-08-12 19:002024-12-31 21:00
Plats Distans, Online
Författarkurs 1 på distans
1200 kr

Vill du bli författare eller utforska ditt kreativa skrivande? Det här är en författarkurs avsedd för självstudier. Du får inloggning har tillgång till kursen hela höstterminen 2024 och får en gratis förlängning om du inte hinner färdigt.   

Kursen har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Ett stort antal tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare, men du är lika välkommen om du vill utforska ditt skrivande och se vad som händer. Klassrummet kommer hem till dig oavsett var du råkar befinna dig! Här kan du se ett smakprov på två minuter ur kursen:

Hinner du inte klart kursen får du en fribiljett till nästa kursperiod. Om du önskar betala med faktura är du välkommen att maila jorun.moden@gmail.com 

På denna sida kan du boka GRUNDPAKET och du får ett automatiskt kvitto. Klicka HÄR om du snarare önskar boka PROFFSPAKET. Priset för grundpaketet är 1.200 kronor (inklusive moms). Det ingår ingen lärarfeedback i GRUND - om du är ambitiös och vill få respons på texter ska du i stället välja PROFFS.

 
Kursbeskrivning
Författarkurs 1 ger dig en första verktygslåda till skrivandet och massor av inspiration. Fokus i Författarkurs 1 är: Komma igång, flöde, skrivtid, dramaturgi, karaktärer, dialoger, miljöer och språk och stil samt gestaltning. I kursen ingår lektioner, kortfilmer och bonusmaterial. Du får hjälp att ta dig förbi skrivkramp, ta avsked av din inre kritiker och hitta din väg till utveckling, oavsett om du vill bli utgiven författare eller skriver för att det är ett sätt att skapa en rikare tillvaro. Räkna med professionella verktyg som snabbt för skillnad, aha-upplevelser och massor av inspiration! 


Målgrupp:
Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi). Utförlig dokumentation ingår oavsett val av kurs: du får en PDF på ungefär 70 sidor med alla lektioner och övningar när kursen är slut.

Läs gärna recensioner från oberoende Kurser.se här. 

Fler och fler tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare. Du är lika välkommen oavsett om du vill vässa en novell eller romanidé, eller utveckla skrivandet för nöjes skull. I grundpaketet ingår videolektioner med övningar samt lektioner presenterade i text och bild. Perfekt för dig som vill studera helt i egen takt!

Följande ingår också i grundpaketet:
1. En lösenordsskyddad lektionssajt med lektioner, övningar, diskussioner och kortfilmer som ger dig verktyg till att utveckla ditt skrivande. 

2. När kursen är slut får du en inbjudan till en sluten Facebookgrupp för alla som har gått en författarkurs hos mig. Perfekt för att knyta kontakter och hålla igång skrivandet.  

Kursplan: en överblick
Lektion 1. Uppvärmning, skrivtid och flow. Konsten att utbyta konstruktiv kritik. Att hantera din inre kritiker, skrivhinder och lösningar.

Lektion 2. Drama, inklusive vanliga nybörjarmissar och tips om att skapa en spännande början samt välja perspektiv.

Lektion 3. Levande karaktärer - att skissa dem snabbt och fördjupa dem.

Lektion 4. Dialoger. Knep för att veta när dialoger bäst kommer till sin rätt, hur de kan säga något om karaktärerna och bidra till spänningen.

Lektion 5. Miljöer. Lär dig att förankra läsaren, skapa en värld som läsaren kan leva sig in i och utnyttja miljöer för att väcka stämning och skapa effekter.

Lektion 6. Språk, stil och gestaltning. Självredigering.

Lektion 7 - 8. Bonuslektion om berättarteknik 

Kursen är optimerad både för laptop och mobil, så du kan alltid ha din författarkurs med dig i fickan. Nedan syns en del av Lekton 1 i mobilvy. 

Studietakt och schema
Grundkursen är flexibel, du studerar och skriver på dina egna tider. Räkna med att du behöver lägga 2 – 10 timmar i veckan beroende på ambitionsnivå och individuell studietakt. Jag vill att kursen ska vara så givande som möjligt för dig så tveka inte att höra av dig!

Kursledare
Jag som leder kursen heter Jorun Modén och är författare. När jag höll min första författarkurs ville jag lära ut allt jag önskade att jag hade förstått innan jag blev utgiven. Tio år senare har jag följt ett stort antal författare från nybörjare till utgivning och fler är på gång. Min handbok "Skriv skriv skriv: Verktyg för författare" har spritt sig i hem och bibliotek över hela landet. Jag har nu även förmånen att få dela med mig av allt jag fått lära mig av mina fantastiska elever.

Bokningsvillkor
Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften mot uppvisande av läkarintyg. Om deltagaren avbokar av andra skäl eller inte betalar kursavgiften i tid, återfås inte bokningsavgiften. Däremot får du fribiljett till en ny kursperiod om du inte hann göra klart kursen. 
Har du frågor eller funderingar? Maila jorun.moden@gmail.com

Till arrangörens hemsida: http://forfattarkurs.se/

Du anmäler dig via länken överst på sidan. 

Fullbokat? Maila jorun.moden@gmail.com om du vill stå på kölista.

Skriv så det brinner – genom och bortom corona! JORUN MODÉN ...