Go Business Mindset: Fiberkomposit, glasfiber och… sång?

Arrangör Go Business, IUC Norr och Podcomp
Tid 2024-05-30 09:0012:00
Plats Digitalt via Zoom, Online
Anmälan
 

Välkommen till en workshop där kreativitet möter hållbarhet: skapa innovativa idéer av industriellt spill från Podcomp. Här behöver vi dina kreativa idéer och utifrånperspektiv!

Podcomp  jobbar med polymera fiberkompositer och bygger, först och främst, badrum och badrumsgolv. De senaste åren har de även tillverkat en rad andra produkter, så som lagertankar, cykelgarage, olika typer av teknikhus, tågkupeer, skidstavar med mera. Deras mål är att hela tiden ligga i framkant och utvecklas – och nu söker de din kreativitet för att omvandla sitt spill till nya innovationer. Vad händer om vi tillsammans tänker helt nytt och ser spillet som råvaror och resurser? Vad ser du för nya användningsområden och möjligheter? Här gör vi plats för galna idéer och tänker nytt ihop.

🗓️ NÄR & VAR? Torsdag den 30 maj 2024, kl. 09.00-12.00, digitalt via Zoom.

🎨 FÖR VEM? Är du nyfiken på att tänka nytt och utforska din kreativitet? Då är denna workshop skräddarsydd för dig! Vi söker dig som är egenföretagare inom de kulturella och kreativa branscherna och/eller yrkesverksam inom kultur och konst – oavsett om du är konstnär, designer, musiker, konsthantverkare, skribent, arkitekt, spelutvecklare eller något helt annat kreativt. Här behöver vi ditt utifrånperspektiv, ditt kreativa tänk och din nyfikenhet!

🌟 WHAT’S IN IT FOR ME?

  • Bidra till en mer hållbar industri genom att omvandla spill till resurser.
  • Utforska din kreativitet med oväntade material och upptäck nya sätt att skapa.
  • Nätverka, hitta nya perspektiv i samverkan med nya branscher och låt dig inspireras av likasinnade för att driva dina idéer framåt.
Din tid som deltagare i workshoppen är arvoderad av Go Business.

🌿 Varmt välkommen! 🌿


Antalet platser på workshoppen är begränsad. När du anmäler dig kommer du att få en bekräftelse via mejl. 

------------------------------------------------------------

Om Podcomp
Podcomp bygger framtidens badrum, i framtidens material: fiberkompositer. Vi håller norrländsk kvalitet och vår affärsidé och mål är att hela tiden ligga i framkant och utvecklas. Våra våtrumsprodukter är ångtäta, oavsett om vi tillverkar badrumsgolv med integrerad golvbrunn eller helt kompletta badrum så är det lätt, tätt och allt i ett! 

"Det finns mer spill än vi kan ta vara på själva och vi hoppas att workshopen ska bidra med inspiration och kanske leda till nya användningsområden för vårt spill!"

Om IUC Norr
IUC Norr är en medlemsägd organisation utan vinstintresse, som tillsammans med industri, akademi och det offentliga verkar för att skapa en hållbar industri. IUC Norr arbetar nära företagen med utvecklingsinsatser som fokuserar på teknik, affärer och kompetens.

I det Interreg-finansierade projektet Distance Lab utvecklas verktyg och metoder för effektivare interaktioner och samarbeten på distans. En av metoderna som utvecklas i projektet kommer att användas i workshoppen.

Om Go Business Mindset
Go Business Mindset är en digital mötesplats för samverkan över branschgränserna. Här kopplar vi samman de kulturella och kreativa branscherna med industri, tech och andra starka branscher i norr – för att utforska varandras kunskaper, idéer, perspektiv och processer, hitta nya vägar framåt och låna av varandras verktygslådor. Vad kan vi åstadkomma tillsammans?