LTH Science & Innovation Talks

Arrangör FOJAB
Tid 2024-05-14 12:0013:00
Plats Friisgatan 28, Malmö
Jag vill medverka digitalt
 
Jag vill medverka på plats, och få en vegetarisk lunch
 
Jag vill medverka på plats, men önskar ingen lunch
 

Välkommen på seminarium i samarbete med LTH!


LTH Science and Innovation Talks på FOJAB är ett fördjupande samtal mellan akademi och näringsliv om olika samhällsutmaningar. Målet är att öka kontaktytorna aktörerna emellan med en förhoppning om att ökad samverkan ska bidra till att utveckla spjutspetskompetenser hos båda.

Temat för samtalet är AI & Arkitektur och vi bjuder in två forskare att ge sina perspektiv på frågan. Presentationerna kommer följas av ett panelsamtal.

Introduktion: Petra Jenning, Arkitekt och Innovationsledare, FOJAB, och Per-Johan Dahl, Prefekt vid Institutionen för arkitektur och byggd miljö, LTH.
Moderator: Henrik Malm, Arkitekt & Ansvarig FOJABcode, FOJAB.

Gediminas Kirdeikis
Lecturer, Course Coordinator, Institutionen för arkitektur och byggd miljö, LTH. Co-Founder Very Good Architecture Company. Part-time youtuber.
Possible moments of AI tool usage inflicted distortion of the current creative process of an architect. The good, the bad and the ugly hidden behind the pretty, the efficient and the easy.

Magnus Oskarsson
Docent i Matematik. CVML, Matematikcentrum, Lunds Universitet.
Trender inom datorseende och maskininlärning.
På senaste tider har utvecklingen av maskin-inlärningsmetoder för bilddata varit imponerande. Jag kommer att diskutera några av de senaste metoderna och tillämpningarna av maskininlärning inom datorseende och hur man med dessa metoder kan skatta 3D-geometri och 3D-information från bilder, och även i förlängningen generera verklighetstrogen bilddata som är både geometriskt och innehållsmässigt trovärdigt.

Välkommen att medverka digitalt eller på plats hos FOJAB i Malmö!