Skriv klart och vässa din roman

Arrangör Jorun Modén - Författarkurs.se
Tid 2024-06-27 18:002024-08-08 20:00
Plats Distans, Online
Vässa din roman PROFFS
Platser kvar: 2
3200 kr

Har du början till en roman eller ett helt romanutkast som behöver vässas? Då är du välkommen till en romansommar där du får lära dig: 
- att sätta mål och bli mer produktiv 
- att ta ett utkast till flygfärdigt manus 
- hur du vänder dig till bokförlag 


Allt det här ingår:
Fem seminarier via ZOOM, där du får tips för hur du lägger upp arbetet, verktyg och inspiration. Varje seminarium pågår i cirka 90 minuter (med paus) och spelas in så att du kan ta igen eller repetera när du vill. 

En lektionssajt fylld med åtta lektioner med tips för att lyfta hela ditt manus – dessa studerar du i egen takt och när du vill under sommaren. Från dramaturgisk nivå till vässning av scenteknik och redigering. Dessa verktyg får du med dig i form av en PDF när kursen är slut. 

Feedback från kurskamrater. Du ingår i en grupp med fler författare och ni blir varandras testläsare under sommaren (max 4 i varje grupp).

Feedback på ett synopsis och din handling
Lektörsläsning av totalt 5.000 ord - dessa får delas upp på max 3 inskick. Ytterligare lektörsläsning kan beställas i mån av tid och om det behövs.

Bonus: Feedback på ett följebrev.

Målet är att du efter sommaren ska ha de verktyg du behöver för att ditt manus ska bli redo att skickas till bokförlag.

ZOOM-träffar
Torsdag 27 juni 18:00 - 20.00. 

Vi sätter mål inför sommaren och du får tips på hur du blir mer produktiv. Dramaturgiska modeller för olika typer av projekt. Bonus till alla som önskar: Hjältens resa. 
Uppdrag: Skriva synopsis och skicka in dina första 2.500 ord för lektörsgranskning – du kommer att få konkreta tips som lyfter hela ditt manus. 


Torsdag 4 juli 18:00 - 20.00. 
Att hålla röda tråden. Förebåda och påminna (berättarteknik) samt olika typer av twist och konsten att skapa ett tillfredsställande slut. Avstämning: hur går det för dig i skrivandet?


Torsdag 25 juli 18:00 - 20.00. 
Gestaltning och stil. Verktyg till inre och yttre gestaltning. Vi genomför också en workshop i stil och bildspråk. Målet är att fördjupa dina kunskaper i stil, oavsett om du vill skriva mer enkelt och avskalat, eller tillåta dig själv att blomma ut i bilder och metaforer. 


Torsdag 1 augusti 18:00 - 20.00
Förför en förläggare - tema bokförlag och följebrev. Efter den här lektionen skickar du in ett följebrev och får feedback från kursledaren. 
Deadline för att skicka in återstående text. 

Torsdag 8 augusti 18:00 - 20.00 
Tema inspiration och flow. Avstämning och författarplanering. Du får möjlighet till individuellt bollplank om nästa steg i processen. 

Din kursledare blir Jorun Modén, författare och lärare i kreativt skrivande. Hennes senaste bok är ”Skriv Skriv Skriv: Verktyg för författare”. Ett stort antal av hennes elever är nu utgivna författare och kurserna får ständigt högsta betyg.


Varmt välkommen!

Frågor eller funderingar? Maila jorun.moden@gmail.com

Klicka här för att träffa utgivna författare som har gått kurs hos Jorun Modén: 

forfattarkurs.se/walk-of-fame-vi-blev-utgivna/