GULT PADDELPASS 2024

Arrangör Umeå Kanotklubb
Plats Nydala (Umeå Kanotklubbs förråd), Umeå
GULT VUXEN helgen v 26
Platser kvar: 4
1250 kr
GULT VUXEN helgen v 27
Platser kvar: 2
1250 kr

GULT PADDELPASS* // EPP 1 (första steget)

Kursen erbjuds helgen vecka 26 eller helgen vecka 27.
Helg = lördag + söndag = en kurs.
Lördag:  kl 10:00 - 12:00
Söndag: kl 10:00 - 12:00

FÖRKUNSKAPER?
Simkunnig 100 meter

UPPLÄGGET PÅ KURSEN?
Kursen är 3h x 2 dagar. Tiden är teori och paddling varvat.

UNGDOM ELLER VUXEN?
Ungdom är du hela året du är 18år.
Sedan tecknar du vuxen.

VAD LÄR MAN SIG?
Framförallt glädje med vatten! Kursen är en breddkurs inom sporten kajak. Och du erhåller vitt eller gult paddelpass efter kursen.

DAG 1)
Introduktion i paddelteknik, paddeln och hur det fungerar generellt att röra sig med en kajak. Vi provar också att välta med kajaken (det ingår detta säkerhetsmoment i gult paddelpass att testa detta).

DAG 2)
Teknik och de teoretiska delar som ingår i gult paddelpass dvs kunskap om naturen och allemansrätten där man rör sig med kajak.

VAR?
Platsen är UKK:s förråd på Nydala i Umeå och kajaker och paddlar finns på plats att låna. Flytväst finns men ta gärna med en egen.

VAD TAR JAG MED?
Flytväst om du har egen, kläder att paddla i som tål att bli blöta, handduk och torra kläder att byta till efter passet. Gärna vatten, en frukt eller fika att äta efter passet.

SJUKDOM?
Pengarna åter vid sjukdom.


Välkommen på Umeå Kanotklubb


*Paddelpass är ett "färgsystem" inom kanotsporten för att koda vilken kunskap man besitter. Ledarna på kursen har blått paddelpass och har god erfarenhet från sporten. Gult är första steget och lägger tonvikt på att man har grunden. Grönt är nästa steg där man lär sig räddningstekniker och progress att bli bättre tekniskt. Systemet efter grönt är sedan högst frivilligt att fortsätta inom men i UKK har vi en metodik att gul eller grön "ska" man vara för att få hänga med på våra turer ut på havet. Det är grundläggande steg som gör att du känner dig tryggare men också turledaren i klubben vet vilken nivå det är på gruppens kompetenser sedan på våra turer.