Glasfusing med Margareta Hartman

Arrangör Aurora i Lund
Tid 2024-04-24 18:0021:00
Plats Baldersskolan Mimers väg 2, Staffanstorp
Medlem
250 kr
Fullbokad
Icke-Medlem
300 kr

Glasfusing – en skimrande kväll om att arbeta med glas

Att arbeta med det fascinerande materialet glas är både utmanande och väldigt häftigt. Glas är vackert, ömtåligt och har alldeles speciella egenskaper som kräver både erfarenhet och kunskap om glasets kemi. Men de kreativa möjligheterna är oändliga.

Jag har arbetat med denna teknik sedan snart 20 år och är med och arrangerar och deltar årligen i flera olika utställningar, framför allt genom LundaCraft som är en lundabaserad förening med ca 60 konstnärer och hantverkare som samarbetar och ställer ut tillsammans.

Den här kvällen ser jag verkligen fram emot att få dela med mig av min passion för färg och form. Auroras medlemmar kommer att få insikt i glasfusingens värld rent tekniskt och möjlighet att prova på i praktiken. Alla kommer att få testa att skära glas och göra ett smycke eller två. Era alster följer sedan med mig hem för att smältas ihop i någon av mina specialugnar. Topptemperaturen är ca 750-820 grader Celsius och varje bränning tar ungefär ett dygn.

Ett tips är att inte ha för vida och luddiga kläder (som små glasbitar lätt kan fastna i när man skär och klipper glaset).

Margareta Hartman