Lärandeforum 7- Innovation i samverkan för ett demensvänligt Helsingborg

Arrangör VOF Helsingborgs stad
Tid 2024-04-12 13:3015:00
Plats digitalt via Teamslänk, Helsingborg
Standardbiljett
 

Lärandeforum 7 - Innovation i samverkan för ett demensvänligt Helsingborg

Du varmt välkommen till det sjunde Lärandeforumet där vi delar med oss av våra lärdomar och gemensamt hämtar in nya kunskaper.

Agenda:

13:30 -13:40 Välkomna, sammanhang kring projektet och Lärandeforum

13:40 – 14:05 Kajsa Hiller, Samordnare kognitiva sjukdomar, Höganäs kommun om förebyggande insatser, inkludering och samverkan.

14:05 – 14:35 Annika Friberg, Arbetsterapeut, Helsingborgs stad om bemötande av personer med kognitiv svikt.

14:35 – 15:00 Eva Bäckman, Enhetschef, Västerås stad om välfärdsteknik och självständighet på vårdboende.

15:00 Avslut

 

Tillsammans skapar vi den omtänksamma staden – Innovation i samverkan för ett demensvänligt Helsingborg

Projektet finansieras i huvudsak av Vinnova, Sveriges Innovationsmyndighet. Flera av Helsingborg stads förvaltningar gör gemensam sak med Lunds Universitet för att driva stadens satsning för att Helsingborg ska bli en demensvänlig stad.

Projektet bygger på de lärdomar vi gjort i projektet Den (ut)forskande staden och består av tre delar; test av arbetssättet vårdinnovatör i kontexten demensvänliga utemiljöer där offentlig toalett utgör ett case, kunskapsdelning genom lärandeforum och forskning.

Arbetsgruppen har som ambition att skapa ett lärandeforum där intressenter får ta del av projektets process, de lärdomar och erfarenheter som görs, kontinuerligt under projektets gång. Ett forum för gemensamt delande av kunskap och erfarenheter på området och samtidigt verka för spridning av kunskap om demens och vikten av att skapa ett demensvänligt samhälle.