Anmäl dig till Cleantech Östergötland Kunskap: Framgångsrika företag med nettonollutsläpp – hur ska det gå till?

Arrangör Cleantech Östergötland, 2050 Consulting
Tid 2024-04-12 08:0009:00
Standardbiljett
 

Vetenskapligt linjerade klimatmål innebär på kort sikt att företag behöver halvera sina utsläpp fram till 2030. Det känner de flesta till. Färdplaner och strategier för att minska klimatavtryck utvecklas och implementeras på bred front men vad ska ske efter 2030? Och hur bör det påverka vår strategiska planering redan de närmaste åren, för att vi ska fortsätta utvecklingen i linje med antagna klimatlagar och Parisavtalet?

Den 12/4 bjuder Cleantech Östergötland och 2050 Consulting in till ett frukostwebinar på temat "Framgångsrika företag med nettonollutsläpp – hur ska det gå till?"

Under morgonen förtydligar vi tillsammans utmaningarna och diskuterar hur utvecklingen kan utgöra både risker och möjligheter i det långa perspektivet. Samtidigt som processer för att öka kunskap, stimulera innovationer, öka cirkulär resursanvändning samt ta fram helt förändrade affärsmodeller kommer att behöva påbörjas redan nu. 

Program:

  • 08:00 Välkommen
  • 08:05 Inflygning av Victoria Wibeck, professor vid Linköpings universitet och medlem i Klimatpolitiska rådet, under rubriken: ”Det råder ett stort gap mellan vad vi måste göra och vad vi gör! Varför har vi så svårt att förstå vad som krävs för att nå klimatmålen?”
  • 08:20 Vad innebär nettonoll ur ett företagsstrategiskt perspektiv? Hur kan företag idag påbörja sin anpassning och utveckling för att vara framgångsrika i en nettonoll-framtid? Peter Henriksson och Malin Forsgren, seniorkonsulter 2050 Consulting.
  • 08:40 Exempel på företag som antagit nettonoll-strategier har utformat mål och strategier. Filip Celander, seniorkonsult, 2050 Consulting
  • 08:55 Reflektion, avslut

Webinariet är kostnadsfritt och vi ser fram emot din anmälan senast onsdagen den 10/4.

Varmt välkommen!