Björkliden inomhus PGA Tour i samarbete med Scratch golf

Arrangör Björklidens Golfklubb
Tid 2024-03-10 09:0012:00
Plats Scratch Golf Bromma
Spelar från höger
150 kr
Spelar från vänster
150 kr
Reservlista spelar från höger
 

Björkliden PGA Tour i samarbete med Scratch golf - nästa 10 mars

Nu fortsätter Björkliden PGA Tour i samarbete med Scratch Golf. En söndag i månaden från nov till mars spelar vi samma bana som PGA-Touren spelar sin tävlingsomgång. 

19 Nov  The RSM Classic på Sea Island Golf Club 
(Seaside, Plantation)
02 Dec  Hero World Challenge på The Alban
14 Jan  Sony Open in Hawaii på Waialae Country Club
18 Feb  The Genesis Invitational på The Riviera Country Club
10 Mar  The Players Championship på TPC Sawgrass (Stadium Course)
05-Apr  Final. Masters Tournament på Augusta National

Välkommen till den 5:e omgången den 10 mars, då vi spelar på TPC Sawgrass, Stadium Course, där PGA samtidigt spelar veckans tävling The Players Championship

Vi är max 3 spelare per bana. Samling för genomgång är 08:45. Start av tävlingen är 09:00 och avslutas 12:00. Tävlingen genomförs med automatputtning som förra året men nytt för i år är att aktuellt handicap reduceras med 50 % pga puttning/lätta bunkrar. 

Vi har 3 timmar på oss, och det ska vi hinna runt på. Om någon inte hinner tillämpas slaggolfreglerna på kvarstående hål; hålets par + 5. Påbörjat hål får avslutas. Efter avslutad runda lämnas scorekortet in till tävlingsledningen med bruttoslagen angivna per spelare.

Max deltagare i varje omgång är 24 spelare varav 21 höger- och 3 vänsterspelare. Herrar och damer blandat. Pris 150 kr per deltagare och omgång.

Poängen som dels ut per omgång är; 30-25-22-20-19-18- etc ner till 1 poäng. Varje speltillfälle innehåller också en puttningstävling där det gäller att sätta flest 3 metersputtar på 5 försök, vid lika resultat delas vinsten. I varje deltävling är vinsten, förutom max-poäng i Order-of-Merit också 2 klipp på Scratch Golf, som sponsras av Scratch golf. Vinsten i den sammanlagda PGA tävlingen är 5 timmar på Scratch golf, 2:an får 3 timmar och 3:an 1 timme. 

Till den avslutande finalen i april går de som efter 5 omgångar har samlat mest poäng, max 24 höger + 3 vänsterspelare. 

Spelplatsen är Scratch golf, Ekbacksvägen 32 i Bromma.
Parkering finns både på bak- och framsidan av byggnaden. På framsidan kostar det 5 kr timmen. På baksidan finns några gratisplatser men glöm inte p-skivan i bilfönstret.

Välkommen!

Björklidens Golfklubb