Söndagskurs: Skriva novell

Arrangör Författarkurs.se
Tid 2024-05-26 13:0017:00
Plats La Petite Mort, Karlaplan, STOCKHOLM, Stockholm
Skriva novell - Söndag den 26 maj
1500 kr

Vill du skriva en novell och skicka in ett bidrag till en novelltävling? Då är den här en utbildning för dig! Kursen passar även författare som drömmer om att bli utgivna men har en tendens att börja om hela tiden. 

Kursbeskrivning
Författarkursen "Skriva novell" omfattar tips för att generera idéer, novellens dramaturgi, konsten att skapa en förändring hos en karaktär och knep för att skapa en twist eller ett slut som levererar. Som en bonus får du veta hur du bör tänka om målet är att vinna en novelltävling. 

Att skriva novell ses ofta som len egen konst, men är också ett utmärkt sätt att öva inför ett romanprojekt. Precis som en roman kräver en novell en struktur och en dramaturgisk nerv. Den begränsade ytan innebär att det är lättare att överblicka novellen och bli klar med projektet.  

Kursledare, lokal och pris
Din kursledare blir författaren Jorun Modén som har handlett ett stort antal författare som i dag är utgivna med sina noveller och romaner. Vi träffas en söndageftermiddag i vår fina lokal på La Petite Mort alldeles vid Karlaplan i Stockholm.
Pris: 1.500 kr inklusive moms. 

Utförlig dokumentation ingår, inklusive tips för att planera en novell inför en novelltävling. Kurserna får ständigt högsta betyg och målet är att du ska bli lika nöjd. Vänligen läs igenom hela kursinformationen innan du bokar.
Läs gärna recensioner från oberoende Kurser.se här. 

KURSPLAN
Om du är förkyld får du en ZOOM-länk. Varje lektion spelas in så att du kan repetera i minst 100 dagar efter avslutad kurs. 

13-14 Fröet till din novell
Vi och våra novellprojekt. Att hitta och utveckla en originell idé. Checklista om du vill delta i en novelltävling: att tänka på innan du börjar skriva. Skrivövning. 

14-15 Novellens dramaturgi
Även om novellens dramaturgi kan följa samma principer som en roman, är det en egen konstform. Vilka moment är kritiska för att skriva en novell som berör? 

FIKA

15:10 -16 Novellutkast 
Vi skriver novellutkast i blixtfart och du får bollplank på det första skelettet, oavsett om det är fragmentariskt eller mer utvecklat. 

16-17 Novelltävlingar och stipendier
Du får tips på var du hittar novelltävlingar och stipendier. Frågestund och avstämning av alla novellprojekt.

Kurslokalen, hund och fika
La Petite Mort är en mötesplats för kultur, design och litteratur alldeles vid Karlaplan. Hund förekommer i lokalen. Kaffe/ te och en chokladbit ingår i kurspriset.

Så hittar du till La Petite Mort: Adressen är Grevgatan 68. Lokalen ligger alldeles vid T-bana Karlaplan.


Bokningsvillkor
Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften. Om deltagaren avbokar av andra skäl, återfås inte kursavgiften. 

Har du frågor eller funderingar? Maila jorun.moden@gmail.com

Till arrangörens hemsida: http://forfattarkurs.se/