Söndagskurs: Kickstarta ditt skrivande

Arrangör Författarkurs.se
Tid 2024-06-02 13:0018:00
Plats La Petite Mort, Karlaplan, STOCKHOLM, Stockholm
Författarkurs 1 på La Petite Mort
1500 kr

Vill du skriva en roman i sommar? Det här är en söndag för dig som vill ta dig tiden för att komma igång med ett skrivprojekt på allvar. Du får handledning av Jorun Modén, en av landets mest anlitade skrivlärare, och tillgång till en ostörd miljö. Vi ses i vår fina lokal på La Petite Mort alldeles vid Karlaplan i Stockholm. 

Kursbeskrivning
Vi går igenom skrivtid för författare, att ta sig över skrivhinder, idéstorma, planera och komma igång. Hur skapar du en realistisk plan för att skriva en roman? Vad ska du tänka på om du skriver inom en viss genre, till exempel feelgood, thriller, självbiografi, skräck, historisk roman eller fantasy? Fokus kommer att vara romaner och noveller. Välkommen att få en välbehövlig injektion med inspiration till ditt skrivande!

Det här är en utbildning som är tänkt att fungera både för aspirerande författare och dig med längre erfarenhet. Du kommer att gå hem med idéer och utkast till skrivprojektet samt verktyg för skrivrutiner och en plan för hur drömmen ska bli verklighet. 

Kursen passar också fint som en introduktion till dig som vill gå Författarkurs 1 PROFFS i sommar (finns både i Stockholm och på distans). Perfekt för dig som mår bra av ett sammanhang och deadlines för att nå dina mål. 

Jorun Modéns författarkurser har fått högsta betyg från tidigare deltagare och målet är att du ska bli lika nöjd. Målgrupp: Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi).

Utförlig dokumentation ingår oavsett val av kurs. Pris: 1.200 kr inklusive moms. Läs gärna recensioner från oberoende Kurser.se här. 
Fler och fler tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare. Du är lika välkommen oavsett om du vill vässa en novell eller romanidé, eller utveckla skrivandet för nöjes skull.

KURSPLAN

13-14 Skrivtid och flow
Vi och våra skrivprojekt. Skrivtid, konsten att kasta sig in i flow och ta sig över skrivhinder. Du får effektiva verktyg för att skapa skrivtid i vardagen. 

14-15 En bok blir till
Från idéfas till roman - lär dig mer om den kreativa processen och skapa en realistisk plan. 

FIKA

15:10 -16 En spännande början
Att skriva en spännande början och komma igång med projektet på ett sätt som sparar tid. 
Bonus: Tips på hur du undviker vanliga nybörjarmissar. 

16-17 Dramaqueen
Med en känsla för dramaturgi skapar du skelettet till en berättelse som lever och andas. Vi går igenom grunder i dramaturgi. Alla som vill får ta del av dramaturgiska modeller anpassat till respektive skrivprojekt.   

PAUS

17-18 Författarnas frågor
Vi viker extra tid till författarns frågor och funderingar. Avslutningsvis stämmer vi av varje deltagares planering. 

Om du råkar vara förkyld får du en ZOOM-länk. Varje lektion spelas in så att du kan repetera i minst 100 dagar efter avslutad kurs. 
Kurslokalen, hund och fika

La Petite Mort är en mötesplats för kultur, design och litteratur alldeles vid Karlaplan. Hund förekommer i lokalen. Kaffe/ te och en chokladbit ingår i kurspriset.

Så hittar du till La Petite Mort: Adressen är Grevgatan 68. Lokalen ligger alldeles vid T-bana Karlaplan.

Bokningsvillkor
Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften. Om deltagaren avbokar av andra skäl, återfås inte kursavgiften. 

Har du frågor eller funderingar? Maila jorun.moden@gmail.com

Till arrangörens hemsida: http://forfattarkurs.se/