Chakrayoga - Muladhara chakra

Arrangör Sunderby folkhögskola
Plats Danshuset, Sunderby folkhögskola, Luleå
Chakrayoga - Muladhara chakra - söndag 25 februari kl 09.30-10.30
 

Välkommen till chakrayoga!

Chakrayoga 60 min – Muladhara chakra
Under en timme jobbar vi med Muladhara chakra (rotchakrat) med hjälp av olika yogapositioner och reflektioner. Muladhara chakra står för din känsla av trygghet och stabilitet. Att känna mer trygghet och stabilitet i livet kan betyda olika saker för olika människor, och det är inget du finner till fullo under ett yogapass. Men yoga kan vara en av flera ingredienser som hjälper dig på vägen.

Om chakrayoga:

Chakrayoga bjuder in till en nyfiken inre resa för att utforska dig själv samtidigt som du stärker och mjukgör din fysiska kropp. Det är en fysisk yogaform, dvs vi rör på oss och utför olika positioner under yogapasset fram till sista minuterna då vi avslutar med en viloposition. Positionerna varierar från enklare till mer avancerade och det går bra att anpassa efter ens egen förmåga och dagsform. Den inre resan sker via reflektioner/frågor som ställs under passet. Du svarar tyst inom dig, med din tanke och känsla. Meningen är inte att du ska finna svaren under passet, utan nyfiket ställa frågor och så frön för att nån dag hitta svaret.

Att ställa sig själv olika frågor samtidigt som man rör på sig eller utför olika positioner är en spännande kombination, en del liknar det vid meditation i rörelse. Men låt inte den liknelsen lura dig, du bör vara beredd på ett träningspass för kropp, sinne och själ.

Inom yogafilosofin anses människan ha ett flertal chakran, ”energihjul”, små som stora. De som oftast nämns är de 7 större chakran som finns längs med ryggraden och upp till huvudet.

 

Praktisk info

Plats: Danshuset, Sunderby folkhögskola
Kostnad: 60 min pass 140 kr/person/gång
Betalning: Betalning sker med swish direkt efter passet, vi har inte möjlighet att ta emot kort (vi jobbar på en lösning för detta)

Antal: Max 10 st (ryms inte fler i lokalen). Först till kvarn!

Vad behöver du?
Det finns 7 st yogamattor att låna, om du har en egen – ta gärna med den så de som inte har en matta kan låna våra.

Kläder du kan röra dig fritt och ledigt i, är du frusen ha gärna långärmat eller liknande då det är lite kallt i lokalen. Ta gärna med en värmande kofta och varma sockar till den avslutande delen som är en viloposition.

Det finns filtar att låna.

Förkunskaper:
Inga förkunskaper inom yoga behövs.

Språk:
-Yogaledaren pratar under hela passet (förklarar hur positionerna ska utföras, berättar om chakrat och ställer reflektionsfrågor). All kommunikation sker på svenska.

Till sist…
Ta med en portion öppet sinne, lekfullhet och nyfikenhet!

Varmt välkomna att prova på chakrayoga med oss!

____

Boka plats/Anmälan

Vi ber om ditt telefonnummer för att kunna kontakta dig snabbt om passet blir inställt pga sjukdom eller annan händelse. Det är frivilligt att fylla i telefonnummer.

____

Ledare

Ledare är Linda som har många års erfarenhet av ledarskap inom idrott, främst dans och cheerleading. Hon har utövat yoga privat i många år och har nu tagit steget mot att utbilda sig till yogalärare. Hon blev nyligen certifierad inom chakrayoga och fortsätter under 2024 att utbilda sig inom yoga.